Р     Е     Ш     Е     Н    И    Е

 

Гр.Ивайловград, 09.05.2018г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

                    Ивайловградският районен съд, колегия в публично заседание на девети май, две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                                      Председател: Т.КИРКОВА

 

при секретаря Красимира Христова, като разгледа, докладваното от съдията Н.А.Х.дело №21 по  описа  за 2018год.

 

Р   Е   Ш    И :

 

 

            НАЛАГА на нарушителя А.Е.С.,  ЕГН **********, неженен, със средно  образование, неосъждан, български гражданин,  безработен на основание чл.1, ал.2 вр. с ал.1 т.2 от УБДХ, затова, че на 04.05.2018г.,  около 22.00 часа, на публично място – в снек бар „Дияна”, в гр.Ивайловград, ул.”Граничар”, №2, пред повече хора е извършил  непристойна проява, изразена в употреба на удар с ръце спрямо В.Х.О.,  отправяне на обиди думи „Ти си гост в моята държава! Ти си помак!” и хвърляне на бутилка  към О., с което е нарушил обществения ред и спокойствие,  наказание Глоба” в размер на 100лв.             

           Решението подлежи на обжалване пред ОС – Хасково в срок от 24 часа, считано от днес.

          Насрочвам делото пред ОС – Хасково на 15.05.2018г. от 14.00часа.

                                                      

                                                       

                                                Районен съдия:

 

МОТИВИ:                                        НАХД № 21/2018год.

 

 

                          Нарушението е доказано по несъмнен начин.                              В съдебно заседание А.Е.С.,  се признава за виновен и изразява съжаление за извършеното. Извинява се  за отправените обиди и  удари.

 С оглед на  което съдът приема изцяло описаната в Акт №2 от 8.05.2018г. на РУ – Ивайловград към ОД на МВР – Хасково фактическа обстановка, а именно:  на 04.05.2018г.,  около 22.00 часа, в снек бар „Диана”, в гр.Ивайловград, ул.”Граничар”, №2, А.  С. гледал  по телевизията футболната среща между отборите на ФК „Левски” – София и ФК „Ботев” – Пловдив. След като приключила срещата присъстващият в заведението В.О.  изразил радостта си от победата на ФК „Левски”, като се изправил и вдигнал ръце. Това явно подразнило С., който станал и му нанесъл удар, отправяйки към него  обидите  думи „Ти си гост в моята държава! Ти си помак!”. Опитвайки да се защити О. го хванал през кръста С., така и двамата паднали  върху масата. Присъстващите ги разделили и С. си тръгнал, като излязъл пред заведението. О. също се отправил към изхода, но в този момент С. захвърлил към него  бутилка, която попаднала в стъклото на вратата и го счупила.

                              Съдът след като обсъди приложените по делото доказателства, събрани чрез  писмени документи и обясненията, дадени от нарушителя, намира, че следва да определи наказание при превес на смекчаващите вината обстоятелства: Нарушителят е млад човек, неосъждан, съжалява за извършеното и обещава, че няма да се повтори подобно непристойно поведение.

                              Съдът е на мнение, че следва да наложи наказание „Глоба” в минималния размер от 100 лева на нарушителя. Намира, че то е съобразено със степента на обществена опасност на нарушението, личността на нарушителя, настъпилите общественоопасни последици  и ще постигне целите на личната и генерална превенция на закона.     

                                      

 

                                                                          Районен съдия: