МОТИВИ                                         НАХД №4/2018г.

 

         Подсъдимият В.Д.Р., ЕГН ********** *** е предаден на съд за извършено престъпление по  чл.191,  ал.1 от НК, осъществено по време, начин и място, подробно описани в обстоятелствената част на постановлението на РПИвайловград.

        Прокурорът поддържа обвинението така, както е повдигнато в досъдебното производство.

        В съдебно заседание подсъдимият се признава за виновен. Съжалява за извършеното. Моли съдът да му даде срок да  сключи граждански брак с И.С..

        Като прецени събраните по делото доказателства  в тяхната съвкупност и поотделно, съдът изцяло приема за установена фактическата обстановка, описана в обстоятелствената част на постановлението. Същата се потвърди и прие от съда след анализ на наличните доказателства, събрани в ДП, които са логични, непротиворечиви и взаимно се потвърждават.
Така  Р. е осъществил от субективна и обективна страна престъпния състав на чл.191 ал.1 от НК и следва да бъде признат за виновен в това, че като пълнолетно лице, което без да е сключило граждански брак, заживял съпружески за времето  от месец януари 2017г. до 20.06.2017г., в с.Свирачи, ул.”Граничар”, №2, с лице от женски пол, ненавършило 16 годишна възрастИ.М.С. , ЕГН  **********,***.

В съдебно заседание на 9.5.18г. бе представено от подсъдимия Удостоверение за сключен граждански брак  между подсъдимия Р. и И.С., издадено въз основа на Акт за сключен граждански брак №0001 от 25.04.2018г., съставен  в с.Свирачи от длъжностно лице по гражданско състояние – Т.П..

Отчитайки това обстоятелство, съдът установи, че е налице хипотезата на чл.191 ал.4 от НК, ето защо подсъдимият Р. следва да бъде признат за виновен без да му се налага наказание.

 С оглед изложеното, съдът постанови  присъдата си.

           

 

                                                Районен съдия: