Р     Е     Ш     Е     Н    И    Е

 

Гр.Ивайловград, 04.07.2017г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

                    Ивайловградският районен съд, колегия в публично заседание на четвърти юли, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                         Председател: Т.Киркова

 

при секретаря Кр. Христова, като разгледа, докладваното от съдията Н.А.Х.Д №35 по  описа  за 2017год.

 

 

Р   Е   Ш    И :

 

            ПРИЗНАВА С.Р.Р.,  ЕГН **********, неженен, със средно  образование, неосъждан, български гражданин, работи във фирма „Аида лес”, ЗА НЕВИНОВЕН, за това че на 24.06.2017г., около 23.30часа, в  центъра на с.Ж., общ.Ивайловград, е извършил  непристойна проява, изразена в  употреба на ругатни и псувни – „Ще ви еба майката на всички!”, „Майка ви да еба” – оскърбително отношение и държане към гражданите, както и скарване, сбиване със С.Р.Д., ЕГН ********** *** пред повече хора, на публично място, като на основание чл.6 ал.1 б.”в” от УБДХ го ОПРАВДАВА по предявеното му с АКТ № 4/25.06.2017г. нарушение.             

           

           ПРИЗНАВА И.А.М., ЕГН **********, неженен, с основно  образование, осъждан, български гражданин, работи във фирма „Аида лес”, затова че на 24.06.2017г., около 23.30 часа, в  центъра на с.Ж., общ.Ивайловград, е извършил  непристойна проява, изразена в  употреба на ругатни и псувни – „Майка ви да еба” – оскърбително отношение и държане към гражданите, както и скарване, сбиване със С.Р.Д., ЕГН ********** *** пред повече хора, на публично място,като на основание чл.6 ал.1 б.”в”  от УБДХ,  го ОПРАВДАВА по предявеното му с АКТ № 4/25.06.2017г. нарушение.

                   Решението подлежи на обжалване пред ОС – Хасково в срок от 24 часа, считано от днес.

                   Насрочвам делото пред ОС – Хасково на 06.07.2017г. от 14.00часа.

                                                     

                                        

                                    Районен съдия:

 

           МОТИВИ                                               НАХД № 35/2017год.

 

 

                      С.Р.    има  търговски обект в с.Ж., такъв стопанисва и Б.М., съжителстваща с брат му - С.Д.. Тези два магазина едновременно с това са и питейни заведения. Те се намират в непосредствена близост едно до друго, в центъра на селото.

            На 24.06.2017г., около 23.30 часа, в заведението на С.Р. са седнали отвън на една маса И.А.М. и негов приятел и пият бира. Към тях   се приближава с джипа си С.Д. и блъска масата и столовете около нея. Те падат и някои от тях се чупят. И.М.  избягва от мястото на инцидента, т.к. по думите му скоро е излязъл от затвора и не му се връща отново там. В този момент С.Р. се намира вътре в  неговото заведението. След като чува шума отвън, излиза. За случилото се впоследствие са налични само показанията на присъствалите на място  жени, с които съжителстват  братята. Същите съдът не  кредитира с доверие, доколкото и двете изразяват едностранчиво случилото се като акцентират на вината на другия от братята. От разпита на останалите  свидетели се установи, че те не са  очевидци на случилото се и когато са отишли на място, двамата братя са стояли пред собствените си заведения спокойно.

            В съдебно заседание  двамата нарушители С.Р. и И.М. не се признават за виновни. Твърдят, че повод за възникналия конфликт е  агресивното поведение на С.Д..

                      Съдът след като обсъди приложените по делото доказателства, събрани чрез  писмени документи, разпит на свидетели и  обясненията, дадени от нарушителя, намира, че по делото не се събраха категорични доказателства, свидетелстващи за извършен от  С.Р. акт на дребно хулиганство, описан в Акт№4/25.06.2017г., изразяващ се в  употреба на ругатни и псувни – „Ще ви еба майката на всички!”, „Майка ви да еба” – оскърбително отношение и държане към гражданите, както и скарване, сбиване със С.Р.Д., ЕГН ********** *** пред повече хора, на публично място.

  Не се събраха доказателства и за извършен от И.М. акт на дребно хулиганство, описан в Акт№4/25.06.2017г., изразяващ се в  употреба на ругатни и псувни – „Майка ви да еба” – оскърбително отношение и държане към гражданите, както и скарване, сбиване със С.Р.Д., ЕГН ********** *** пред повече хора, на публично място.

 С оглед на изложеното същите следва да бъдат признати за невиновни и оправдани по предявеното  им с АКТ № 4/25.06.2017г. нарушение.

 

 

 

                                                                          Районен съдия: