Р     Е     Ш     Е     Н    И    Е

 

Гр.Ивайловград, 18.01.2014г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

                    Ивайловградският районен съд, колегия в публично заседание на осемнадесети януари, две хиляди и четиринадесета година в състав:

 

                                                         Председател: Т.КИРКОВА

 

при секретаря М. Йордаова, като разгледа, докладваното от съдията Н.А.Х.дело №8 по  описа  за 2014год.

 

 

Р   Е   Ш    И :

 

 

                 НАЛАГА на наруштеля А.В.С.,  ЕГН **********, неженен, със средно специално  образование, осъждан, български гражданин, безработен на основание чл.1, ал.2 вр. с ал.1 т.1 от УБДХ, затова че на 17.01.2014г., около 19.40 часа, в гр.Ивайловград, ул.”Георги Димитров”, в централната част на града е извършил  непристойна проява, на обществено място, пред повече хора, като във видимо нетрезво  състояние  е отправял  ругатн, обиди, закани, заплахи и псувни, демонстрирайки  оскърбително отношение и държане към орган на власт, с което е нарушил обществения ред и спокойствие на гражданите,  наказание “ЗАДЪРЖАНЕ В ПОДЕЛЕНИЯТА НА МВР – ХАРМАНЛИ”  за срок от 15 / петнадесет / дни.             

   Решението подлежи на обжалване пред ОС – Хасково в срок от 24 часа, считано от днес.

   Насрочвам делото пред ОС – Хасково на 21.01.2014г. от 14.00часа.

                                                     

                         

 

              

                                    Районен съдия:

 

 

 

 

 

 

 

МОТИВИ:                                        НАХД №8/2014год.

 

 

                          Нарушението е доказано по несъмнен начин. На 17.01.2014г., около 19.40 часа, лицето  А.В.С., ЕГН **********, живущ ***, се намира в гр.Ивайловград на  ул.”Георги Димитров”, в централната част на града, пред РУ „ Полиция” – Ивайловград.  Той е във видимо нетрезво състояние. На улицата среща две непълнолетни деца  Д.Д. Н., ЕГН ********** и И. Н., ЕГН ********** ***, които излизали от фризьорски салон. При срещата си с тях В. заговаря двете момичета, като с поведението си ги смущава и те бързат да се отдалечат, но биват последвани от него. Момичета побягват към сградата на РУП-Ивайловград, а В. ги следва с викове на висок глас. Двете сестри влизат уплашени в сградата на РУП, което е забелязано от намиращите се там служители И. Н. Н., К. А. К. и Д. К. Д.. При което служителите излизат навън, на улицата пред входната врата на управлението и  искат документ за самоличност на нарушителя В.. Той не се подчинява  и започва  да отправя към полицаите  И. Н. Н., К. А. К. и Д. К. Д.  ругатни, обиди, закани, заплахи и псувни - „Майка Ви ще еба !, Ще Ви еба майката! Кви сте вие!, Боклуци!    Ще Ви намеря и убия!,  Ще ви застрелям!".   Нарушителят  В. е   задържан за 24 часа. От извършената непристойна проява и действия от страна на А.В.С. разпитаните в съдебно заседание свидетели -  служителите на РУ П – Ивайловград – И. Н. Н., К. А. К. и Д. К. Д., бяха много възмутени и обидени, въпреки  поднесените  им извинения от нарушителя.

                      В съдебно заседание В.  се признава за виновен и съжалява за извършеното, извинява се на  служителите на реда.

                              Съдът след като обсъди приложените по делото доказателства, събрани чрез  писмени документи, разпит на свидетели и  обясненията, дадени от нарушителят, намира, че следва да определи наказание при превес на отегчаващите вината обстоятелства: Нарушителят е осъждан  четири пъти, като в повечето случаи злоупотребата с алкохол е причина за извършеното престъпно деяние. Нарушителят В. съжалява за извършеното и обещава, че няма да се повтори подобно непристойно поведение, но това му заявление не буди доверие, съдейки по  предишните му осъждания.

С оглед гореизложеното  съдът е на мнение, че следва да наложи наказание „ЗАДЪРЖАНЕ В ПОДЕЛЕНИЯТА НА МВР – ХАРМАНЛИ  в максималния предвиден от УБДХ  срок от 15 / петнадесет / дни. Намира, че то е съобразено със степента на обществена опасност на нарушението, личността на нарушителя настъпилите общественоопасни последици  и ще постигне целите на личната и генерална превенция на закона.             

 

Районен съдия: