П Р О Т О К О Л

 

Гр. Ивайловград,  21.08.2017 година.

 

Ивайловградският районен съд в публично съдебно заседание на двадесет и първи август, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Калоян Петров

 

При участието на секретаря  Мара Йорданова,

В присъствието на  районния прокурор  Димитър Чорбаджиев,

Сложи за разглеждане докладваното от съдията К. Петров НОХД № 39 по описа за 2017 година.

На именното повикване  в 13.30 часа се явиха:

Подсъдимият Х.И.Г., редовно призован,  се явява лично и с адв. Н.К. ***.

По хода на делото:

Р. Прокурор: Да се даде ход на делото.

Адв. К.: Да се даде ход на делото.

Обвиняемият: Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че са налице условията за даване ход на делото, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

Дава ход на  делото.

Сне се самоличността на обвиняемия,  както следва:

                   Х.И.Г., с ЕГН **********, роден на *** ***, с постоянен адрес ***,   българин, български гражданин, със средно образование, безработен, неженен, осъждан.   

На основание чл. 274, ал. 1 от НПК на подсъдимия се разясни правото  му на отвод срещу състава на съда, прокурора и секретаря и той заяви, че няма възражения този състав на съда, прокурор и секретар да гледат делото.

Р. Прокурор: Със защитника на подсъдимия постигнахме споразумение за решаване на делото по чл. 381 от НПК, което подписах и представям пред Вас, като моля да го одобрите.

Адв. К.: От името на моя подзащитен подписах споразумението с прокурора. Отказваме се от разглеждане на делото по общия ред и моля да одобрите споразумението.

 Подсъдимият Х.И.Г.: Запознат съм с обвинението. Разбрах в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Доброволно подписах споразумението с прокурора. Известни са ми последиците от него.  Съгласен съм с това споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 Съдът счита, че представеното споразумение отговаря на изискванията и закона и следва да бъде вписано в протокола.

Ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

 

ВПИСВА споразумението, постигнато между РП-Ивайловград и защитника на подсъдимия по реда на чл. 381 и следващите от НПК, а именно:

 

 

СПОРАЗУМЕНИЕ

ЗА  РЕШАВАНЕ НА ДЕЛОТО  ПО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО

  51/2017 ГОДИНА ПО ОПИСА НА РУ  – ИВАЙЛОВГРАД

 

 

Днес, 18.08.2017 г. в град Ивайловград  между подписаните по-долу:

От една страна ДИМИТЪР ЧОРБАДЖИЕВ – Районен прокурор на Районна прокуратура град Ивайловград и от друга страна Н.К. - Адвокат от Кърджалийска адвокатска колегия с офис в гр. Кърджали на бул. ”Беломорски” № 42А, като защитник на Х.И.Г., ЕГН ********** ***, обвиняем по Досъдебно производство № 51/2014 г. по описа на РУ - Ивайловград, след като констатирахме, че са налице условията, визирани в чл. 381 от НПК, сключихме това споразумение за решаване на делото и прекратяване на наказателното производство, включващо съгласие по всички въпроси, визирани в чл. 381 ал. 5 от НПК, а именно относно следното:

 

1. Х.И.Г., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, неженен, осъждан, средно образование, безработен, 

 

се признава за виновен в това, че:

 

На 10.08.2017 г. в общ. Ивайловград, обл. Хасково, на общински път между с. Конници и път II-59 от РПМ, управлявал МПС – товарен автомобил марка „Ивеко“, модел 49.12, негова собственост, което не е регистрирано по надлежния ред - престъпление по чл. 345, ал. 2, вр. с ал. 1 от НК. 

 

2. За извършеното престъпление, на обвиняемият Х.И.Г. на основание чл. 345, ал. 2, във вр. с ал. 1, вр. с чл. 54, ал. 1 от НК страните се споразумяват, да бъде наложено наказание „Глоба“ в размер на 500 лв. 

 

3. От престъплението извършено от обвиняемия не са причинени имуществени вреди.

 

4. Деянието е извършено от обвиняемия Х.И.Г. при условията на пряк умисъл.

 

5. По делото не са направени разноски.

 

За посоченото по-горе престъпление от общ характер, чл. 381 ал. 2 от НПК допуска постигането на споразумение за решаване на делото.

Екземпляр от настоящото споразумение бе връчено на обвиняемия Х.И.Г..

На обвиняемият Х.И.Г. беше разяснен смисъла на настоящето споразумение, а именно, че след одобряването му от първоинстанционния съд, определението на съда по чл. 382 ал.7 от НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за него и не подлежи на въззивно и касационно обжалване и същият ДЕКЛАРИРА, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

            Аз, Х.И.Г., роден на ***г***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, неженен, осъждан, средно образование, безработен, ЕГН **********, ЗАЯВЯВАМ, че съм съгласен с така постигнатото споразумение между Районна прокуратура-Ивайловград и защитника ми по Досъдебно производство № 51/2017г. по описа на РУ – Ивайловград, адв. Н.К. ***, че се отказвам от разглеждането на делото по общия ред, както и, че разбирам последиците на самото споразумение, за което се подписвам.   

 

 

 

                                                                                      ДЕКЛАРАТОР:........................................ (Х.И.Г.)

 

 

 

 

 

 

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

 

 ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ИВАЙЛОВГРАД:

 

                                           РАЙОНЕН ПРОКУРОР ……………………………….. 

                                                                                     (ДИМИТЪР ЧОРБАДЖИЕВ)

 

 

 

                                            ЗАЩИТНИК:..............................................

                                                               (АДВ. Н.К.)

                                                              

 

                                                      ОБВИНЯЕМ:………………………………...

                                                                            (Х.И.Г.)

 

 

 

 

                                              

 

 

 

 

Поради това, че така постигнатото споразумение съответства на събраните по делото доказателства, съобразено е с изискванията на чл. 381, ал. 5 и ал. 6 НПК, не противоречи на закона и морала, съдът счита, че същото следва да бъде одобрено.

Ето защо и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК,

Съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА   постигнатото между прокурор Димитър Чорбаджиев и адв. К. *** - защитник на подсъдимия Х.И.Г., споразумение за решаване на делото по досъдебно производство № 51/2017 г. по описа на РУ на МВР - Ивайловград, като:

                ПРИЗНАВА Х.И.Г. с ЕГН: **********, роден на *** ***, с постоянен адрес ***, български гражданин, със средно образование, безработен, неженен, осъждан, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 10.08.2017 г. в общ. Ивайловград, обл. Хасково, на общински път между с. Конници и път II-59 от Републиканската пътна мрежа (РПМ) е управлявал моторно превозно средство (МПС) – товарен автомобил марка „Ивеко“, модел 49.12, негова собственост, което не е регистрирано по надлежния ред, с което е осъществил от обективна и субективна страна  при форма на вина – пряк умисъл, състава на престъпление чл. 345, ал. 2, във вр. с ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 345, ал. 2, във вр. с ал. 1, вр. с чл. 54, ал. 1 от НК му налага наказание „ГЛОБА“ в размер на 500.00 (петстотин) лева. 

Като взе предвид така постигнатото споразумение между страните по делото, както и съобразно разпоредбите на чл. 382, ал. 7, вр. с чл. 24, ал. 3 от НПК, съдът намира, че наказателното производство по НОХД № 39/2017 г. по описа на РС - Ивайловград следва да бъде прекратено, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА  наказателното производство  по НОХД № 39/2017 година по описа на РС - Ивайловград.

Настоящото определение е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

На  основание чл. 309, ал. 2, вр. с  ал. 1 от НПК Съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОТМЕНЯ взетата мярка  за неотклонение „Подписка”, спрямо обвиняемия   Х.И.Г..

Определението  подлежи на незабавно изпълнение.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Хасковски окръжен съд в 7–дневен срок, считано от днес.

ПРОТОКОЛЪТ  се написа в съдебно заседание.

ЗАСЕДАНИЕТО се закри  в 13.40 часа.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :

 

СЕКРЕТАР :