П Р О Т О К О Л

 

Гр. Ивайловград, 05.03.2015 година

 

 

 

 

Ивайловградският районен съд в публично съдебно заседание на пети март,  две хиляди и петнадесета година, в състав:

 

                                                                         

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ТАНЯ КИРКОВА 

 

 

При участието на секретаря К.Х. 

В присъствието на Прокурора – Невена Моралиева,  сложи за разглеждане, докладваното от съдията Т.Киркова  НОХД  № 17 по описа за 2015 година.

 

 

На именното повикване  в 11.00 часа се явиха:

ПОДСЪДИМИЯТ  Д.В.Т., редовно призован, се явява лично и с адв. В.К. ***.

По хода на делото:

Прокурорът  : Да се даде ход на делото.

Адв.В.К. : Да се даде ход на делото.

Подсъдимият : Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че са налице условията за даване ход на делото, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

 

Дава ход на  делото.

Сне се самоличността на подсъдимия , както следва:

Д.В.Т., с ЕГН: **********, роден на *** година в гр. Велико Търново, българин, гражданство - българско, неженен,  осъждан, образование – начално, безработен, живущ ***.

На основание чл. 274, ал.1 от НПК на подсъдимия  се  разясни правото  му на отвод срещу състава на съда, прокурора и секретаря и той заяви, че няма възражения този състав на съда, прокурора и секретаря да гледат делото.

Прокурорът : Със защитника на подсъдимия   постигнахме споразумение за решаване на делото в досъдебно производство на основание  чл. 381 и   следващите  от НПК от 27.02.2015г.  в гр. Ивайловград, което подписах и представям пред Вас, като моля да го одобрите.

 

Адв.В.К.: От името на моя подзащитен подписах споразумението от 27.02.2015г. с прокурора. Отказваме се от разглеждане на делото по общия ред и моля да одобрите споразумението.

 

Подсъдимият Д.В.Т.: Запознат  съм с обвинението. Разбрах в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Доброволно подписах споразумението с прокурора. Известни са ми последиците от него, че има правно значение на  влязъл в сила съдебен акт. Съгласен  съм с това споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

На основание чл. 382, ал. 6 НПК, съдът следва да впише съдържанието на така представеното и подписано от страните споразумение  в съдебния протокол.

Ето защо

 

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

 

ВПИСВА постигнатото   между страните споразумение за решаване на делото по Бързо производство  № 26/ 2015г.  по  описа на РУ « ПОЛИЦИЯ» -Ивайловград   по реда на чл. 381 и следващите от НПК;

 

 

 

СПОРАЗУМЕНИЕ

 

 

 

 

за решаване на делото по Бързо  производство 26 /2015 г. по описа

на РУ „Полиция ”- гр.Ивайловград по реда на чл. 381 и следващите  от НПК

 

 

Днес, 27.02.2015 г. в град Ивайловград, на основание чл. 381 от НПК, между подписаните по-долу :

 

                 НЕВЕНА МОРАЛИЕВА – Прокурор в Районна прокуратура гр. Ивайловград от една страна  и от друга страна – В.К. -  Адвокат от Хасковска адвокатска колегия - Хасково,  защитник на обвиняемия Д.В.Т., се сключи настоящото споразумение за решаване на делото по БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО№ 26/ 2015г. по описа   на РУП – гр. Ивайловград,  с което страните са съгласни, че  :

Обвиняемият  Д.В.Т., с ЕГН: **********, роден на ***г. в гр. В. Т., българин, гражданство - българско, неженен, осъждан, образование – начално, безработен, живущ ***, Е  ВИНОВЕН, в това, че на  20.02.2015г. на път ІІ-59, в района на с.Конници, обл.Хасково, в едногодишен срок от наказанието му по административен ред с Наказателно Постановление № 14-0276-000041/ 23.05. 2014г. на Началника на РУП - Ивайловград, за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление, влязло в законна сила на 10.06.2014г., е извършил  друго такова деяние, като е управлявал МПС – лек автомобил „Фолксваген Пасат” , с рег. № *** АХ,  без съответно свидетелство  за управление - престъпление по чл. 343в ал.2  вр. с ал.1 от НК .

 

Деянието е извършено от Д.В.Т. при форма на вина пряк умисъл и със същото от обективна и субективна страна е осъществен състава на престъпление по чл. 343в ал.2 вр. с ал.1 от НК .

На основание чл. 381 ал.5, т.2 от НПК за извършеното от обвиняемия Д.В.Т. престъпление по чл. 343 в ал.2 вр. с ал.1 от НК и след приложението на чл. 55 ал.1 т. 2 б. ”б” от НК, на същия се налага наказание  „ПРОБАЦИЯ„ със следната съвкупност от пробационни мерки :

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ  ПО НАСТОЯЩ АДРЕС  за срок от 1 /една / година, а именно явяване и подписване пред пробационен служител  или определено от него длъжностно лице с периодичност  два пъти седмично.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ с пробационен служител за срок от 1/ една / година, като срещите  да бъдат планирани или извънредни по искане на пробационния служител или осъдения.

По делото  няма веществени доказателства.

Разноски по досъдебното производство не са направени.

 

За посоченото по-горе престъпление от общ характер чл. 381 ал.2 от НПК допуска постигане на споразумение за решаване на делото.

 

С настоящото споразумение страните  уреждат всички въпроси във връзка с чл. 381 ал.5 от НПК.

 

На подсъдимия  Д.В.Т. съдът разясни смисъла на настоящето споразумение, а именно, че след одобряването му от първоинстанционния съд, определението на съда по чл. 382 ал.7 от НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за него  и не подлежи на въззивно и касационно обжалване и същият   декларира, че се отказва от съдебното разглеждане на делото по общия ред.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

 

             Аз, подписаният, Д.В.Т., с ЕГН: **********, роден на ***г. в гр. Велико Търново, българин, гражданство - българско, неженен, осъждан, образование – начално, безработен, живущ ***, с  оглед постигнатото споразумение във връзка  с извършеното от мен престъпление, посоченото по-горе,  ДЕКЛАРИРАМ, че  съм съгласен с него и се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

                                                         ОБВИНЯЕМ :........................................

 

                                                                        / Д.В.Т. /  

 

 

 

 

 

СПОРАЗУМЕЛИ   СЕ :

 

 

 

 

 ПРОКУРОР ………………………………..

 

                              /НЕВЕНА МОРАЛИЕВА     /

 

 

 

 

 

                                                                                                         ЗАЩИТНИК:..............................................

 

                                                                   /АДВ. В.К. /                                                              

 

 

 

 

                                                                                     ОБВИНЯЕМ:………………………………..

 

                                                                             

                                                                             /    Д.В.  Т. / 

 

 

 

 

Съобразявайки текста  на окончателнито споразумение. Съдът намира,че то не противоречи на закона и морала,  поради което и на основание  чл. 382, ал. 7 и чл. 24 ал.3 от НПК

 

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

 

ОДОБРЯВА постигнатото между НЕВЕНА МОРАЛИЕВА – Прокурор в Районна прокуратура гр. Ивайловград от една страна  и от друга страна – В.К. -  Адвокат от Хасковска адвокатска колегия - Хасково,  защитник на обвиняемия Д.В.Т., споразумение за решаване на делото по БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО№ 26/ 2015г. по описа   на РУП – гр. Ивайловград, като  

ПРИЗНАВА Д.В.Т., с ЕГН: **********, роден на ***г. в гр. Велико Търново, българин, гражданство - българско, неженен, осъждан, образование – начално, безработен, живущ ***, ЗА  ВИНОВЕН, в това, че на  20.02.2015г., на път ІІ-59, в района на с.Конници, обл.Хасково, в едногодишен срок от наказанието му по административен ред с Наказателно Постановление № 14-0276-000041/ 23.05. 2014г. на Началника на РУП - Ивайловград, за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление, влязло в законна сила на 10.06.2014г., е извършил  друго такова деяние, като е управлявал МПС – лек автомобил „Фолксваген Пасат”, с рег. № К **** АХ,  без съответно свидетелство  за управление, за което на подсъдимия Д.В.Т. със снета по –горе самоличност на основание чл. 343в ал.2  вр. с ал.1 от НК , във вр. с чл. 55 ал.1, т. 2 б „б” от НК  се налага наказание  „ПРОБАЦИЯ „ със следната съвкупност от пробационни мерки :

1. ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ  ПО НАСТОЯЩ АДРЕС  за срок от 1 /една / година, а именно явяване и подписване пред пробационен служител  или определено от него длъжностно лице с периодичност  два пъти седмично.

2.ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ с пробационен служител за срок от 1/ една / година, като срещите  да бъдат планирани или извънредни по искане на пробационния служител или осъдения.

С оглед постигнатото споразумение между  страните по делото  и съобразно разпоредбите на чл. 382, ал.7, вр. с чл. 24, ал. 3 от НПК съдът намира, че наказателното производство по НОХД № 17/ 2015г.  по описа на РС-Ивайловград  следва да бъде прекратено, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА  наказателното производство  по НОХД № 17/ 2015 година по описа на РС-Ивайловград, водено срещу  подсъдимия  Д.В.Т., със снета по-горе самоличност  за престъпление по чл.  343в ал.2  вр. с ал.1 от НК.

 ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

На  основание чл. 309 ,ал.2,вр. с  ал.1 от НПК Съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОТМЕНЯ взетата мярка  за неотклонение „Подписка”, спрямо обвиняемия  Д.В.Т. .

Определението  подлежи на незабавно изпълнение.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Хасковски окръжен съд  в 7 –дневен срок, считано от днес.

 ПРОТОКОЛЪТ  се написа в съдебно заседание.

 ЗАСЕДАНИЕТО се закри  в  11. 30 часа.

 

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :

 

                                                       СЕКРЕТАР :