П Р О Т О К О Л

 

Гр. Ивайловград, 23.04.2014 година.

Ивайловградският районен съд в публично съдебно заседание на  двадесет и трети април две хиляди и четиринадесета   година, в състав :

 

                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: Калоян Петров

 

 

При участието на секретаря  К.Х.

В присъствието на Районния  прокурор Димитър Чорбаджиев

Сложи за разглеждане, докладваното от председателя К. Петров НОХД № 31 по описа за 2014 година

На именното повикване  в 09.45 часа се явиха:

Обвиняемият А.С.И., редовно призован,чрез пълномощника си В. К., се явява лично и с адв. В. К. ***, с пълномощно от досъдебното производство.

По хода на делото :

Р. Прокурор: Да се даде ход на делото.

Адв. В.К.: Да се даде ход на делото.

Обвиняемият: Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че са налице условията за даване ход на делото, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

Дава ход на  делото.

Сне се самоличността на обвиняемия, както следва:

А.С.И. с ЕГН:**********, роден на *** г. в гр. Крумовград, живущ ***, с постоянен адрес:***, български гражданин, неженен, с основно образование, работи, неосъждан.

На основание чл. 274, ал. 1 НПК на обвиняемия се разясни правото му на отвод срещу състава на съда, прокурора и секретаря и той заяви, че няма възражения този състав на съда, прокурор и секретар да участват в разглеждане на делото.

На основание чл. 274, ал. 1 НПК на обвиняемия се разясни правото му на отвод срещу състава на съда, прокурора и секретаря и той заяви, че няма възражения този състав на съда, прокурор и секретар да гледат делото.

Р. Прокурор: Със защитника на обвиняемия постигнахме споразумение за решаване на делото по чл. 381 от НПК, което подписах и представям пред Вас, като моля да го одобрите.

Адв. К.: От името на моят подзащитен подписах споразумението с районния прокурор. Отказваме се от разглеждане на делото по общия ред и моля да одобрите споразумението.

Обвиняемият  А.С.И.: Запознат съм с обвинението. Разбрах в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Доброволно подписах споразумението с районния прокурор. Известни са ми последиците от него. Съгласен съм с това споразумение. Декларарам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 Съдът на основание чл. 382, ал. 5 НПК предложи на страните да обсъдят промени в споразумението относно квалификацията на деянието по чл. 197, т. 3 НК, а именно: съдът установи, че е налице разминаване от една страна между словесния диспозитив на обвинението, по което страните сключват споразумение и цифровата му квалификация по чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 2, вр. чл. 194, ал. 1 от НК и от друга страна цифровата квалификация при определяне на наказанието, а именно по чл. 197, т. 3, вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 2, вр. чл. 194. ал. 1 НК.

Р. Прокурор: Прилагането на чл. 197 НК се извършва до възстановяване на щетата от извършителя на деянието в съдебно скедтвие с оглед на определяне на наказанието. За това и в диспозитива на обвинението не и изписан чл. 197 НК. Считаме, че квалификацията е правилна, но не съществуват пречки да извършим корекция в споразумението.

Адв. К.: Заявявам, че съм съгласна с посочените промени в споразумението, а именно в диспозитива да се приложи, че открадната вещ е била върната или заместена, като квалификацията бъде по чл. 197 НК.

Обвиняемият А.С.И.: Съгласен съм с тези промени в споразумението.

Съдът счита, че окончателното споразумение следва да бъде вписано в протокола.

Ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ВПИСВА  окончателният вариант на споразумението между страните за решаване на делото в досъдебното производство по реда на чл. 381 и следващите от НПК, а именно:

 

С П О Р А З У М Е Н И Е

ЗА РЕШАВАНЕ НА ДЕЛОТО НА  ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО № 18/2014 г. по описа на РУ „ПОЛИЦИЯ ”- ИВАЙЛОВГРАД

Днес 16.04.2014 год. в гр. Ивайловград, на основание чл. 381 от НПК  между Димитър Кръстев Чорбаджиев - Районен прокурор на Районна прокуратура гр. Ивайловград от една страна  и  от друга страна   В.Т.К. ***, като  упълномощен защитник на обвиняемия  А.С.И.,с ЕГН ********** ***, се сключи настоящото споразумение за решаване на Досъдебно производство  № 18/2014 г. по описа на РУ „ПОЛИЦИЯ ”- Ивайловград, което споразумение  включва съгласието по всички въпроси   посочени в чл. 381,ал.5 от НПК

ОТНОСНО СЛЕДНОТО :

1.Обвиняемият А.С.И., с ЕГН: **********, роден на *** г. в гр. Крумовград, живущ ***, с постоянен адрес:***, българин, български гражданин, неженен,  с основно образование, ученик в *** клас в СОУ ”*******”, гр. Ивайловград, неосъждан.

се признава за виновен в това, че:

На 02.03.2014 г. от частен дом – къща, находящ се на адрес:*** е отнел чужди движими вещи – сумата от 1400 лева от владението на Б. Х. М. от гр. Ивайловград, без негово съгласие с намерение противозаконно  да ги присвои, като за извършване на кражбата е използвано  техническо средство-секретен ключ, и до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд откраднатата вещ е била върната или заместена - престъпление по чл. 197, т. 3, във вр. чл. 195, ал. 1, т. 4,  предл. 2, във вр. с чл. 194, ал. 1 от НК

2.. За извършеното престъпление по чл. 197, т. 3, вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, предл. 2 във вр. с чл. 194 ал. 1 от НК на обвиняемия А.С.И., със снета по–горе самоличност на основание чл. 197, т. 3, вр. с чл. 195, ал. 1, т. 4, предл. 2, във вр. с чл. 194, ал.1, вр. с чл.54, ал. 1 от НК се определя наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от 7/седем/ месеца, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага с изпитателен срок от 3 /три/ години.

        3. От престъплението извършено от обвиняемия А.С.И. са причинени  имуществени вреди, подлежащи на възстановяване и обезпечаване, в размер на 1400 лева, като същите са били възстановени напълно на Б. Х. М..

    На страните е известно и същите се съгласяват с правните последици от споразумението, а именно, че след одобряването му от първоинстанционния съд, определението на съда по  чл. 382 ал.7 от НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за А.С.И., ЕГН: ********** и не подлежи на въззивно и касационно обжалване.

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

Аз долуподписаният А.С.И., с ЕГН: **********, роден на *** г. в гр. Крумовград, живущ ***, с постоянен адрес:***, българин, български гражданин, неженен, с основно образование, ученик **** клас в СОУ „******” гр. Ивайловград, неосъждан.

ДЕКЛАРИРАМ:

Че се отказвам от  разглеждане на делото по общия ред.

Запознат съм с настоящето споразумение, доброволно съм го подписал, съгласен съм с всички негови клаузи и условия, и с това, че наказателното преследване по делото следва да бъде прекратено, а одобреното споразумение от съда има характера на влязла в сила присъда.

                                                                               

                                                   ДЕКЛАРАТОР:………………

                                                                    /А.С.И./         

 

 

 

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

Р. ПРОКУРОР: …………………….                             ЗАЩИТНИК:……………………

/ДИМИТЪР ЧОРБАДЖИЕВ /                                      /В.К./

 

 

ОБВИНЯЕМ:……………….

                                                                                             /А.С.И./

 

Поради това, че така постигнатото споразумение съответства на събраните по делото доказателства, съобразено е с изискванията на чл. 381, ал. 5 и ал. 6 НПК, не противоречи на закона и морала, Съдът счита, че същото следва да бъде одобрено.

Ето защо и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК Съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

 

 ОДОБРЯВА   окончателния вариант на  постигнатото между прокурор Димитър Чорбаджиев и адв. К. *** - защитник на обвиняемия А.С.И. споразумение за решаване на делото в досъдебното производство, по ДП № 18 /2014 год. по описа на РУ «Полиция:» - Ивайловград,  за следното:

Обвиняемият А.С.И. с ЕГН: **********, роден на *** г. в гр. Крумовград, живущ ***, с постоянен адрес:***, българин, български гражданин, неженен, с основно образование, работи, неосъждан, СЕ  ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН  в това че:

На 02.03.2014 г. от частен дом – къща, находящ се на адрес:*** е отнел чужди движими вещи – сумата от 1400 лева от владението на Б. Х. М. от гр. Ивайловград, без негово съгласие с намерение противозаконно  да ги присвои, като за извършване на кражбата е използвано  техническо средство-секретен ключ, и до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд откраднатата вещ е била върната или заместена,

поради което и на основание чл. 197, т. 3, вр. с чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 2, във вр. с чл. 194, ал. 1, вр. с чл. 54, ал. 1 от НК му се налага наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от 7/седем/ месеца.

На основание чл. 66, ал. 1 НК изпълнението на наложеното наказание "ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА"  се отлага за срок от 3 /три/ години.

Като взе  предвид така постигнатото  споразумение  между страните по делото, както и  съобразно разпоредбите на чл. 382, ал. 7, вр.с чл. 24, ал. 3 от НПК,                                                          Съдът намира, че наказателното производство  по НОХД № 31/2014 година  по описа на Районен съд-Ивайловград следва да бъде прекратено, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД 31/2014 година  по описа  на РС-Ивайловград.

 Настоящото определение е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

По мярката за неотколонение:

Р. Прокурор: Да се отмени.

Адв.В.К.: Да се отмени.

Обвиняемият: Да се отмени.

Поради приключване на съдебното производство с влязъл в сила съдебен акт и налагане на условно осъждане и на основание чл. 309, ал. 2, вр. ал. 1 от НПК, Съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

ОТМЕНЯ взетата мярка за неотклонение “Подписка” спрямо обвиняемия  А.С.И..

Определението подлежи на незабавно изпълнение.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Хасковски окръжен съд в 7 – дневен срок, считано от днес.

ПРОТОКОЛА се написа в съдебно заседание .

ЗАСЕДАНИЕТО се закри  в 10.35 часа.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :

 

                                                                       СЕКРЕТАР :