П Р О Т О К О Л

 

Гр. Ивайловград, 26.03.2014 година

 

 

 

 

Ивайловградският районен съд в публично съдебно заседание на двадесет и шести март,  две хиляди и четиринадесета  година, в състав:

 

                                                                          

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ТАНЯ КИРКОВА 

 

 

При участието на секретаря К.Х.  

В присъствието на  Районния  Прокурора – Димитър Чорбаджиев,  сложи за разглеждане, докладваното от съдията Т.Киркова  НОХД  № 23 по описа за 2014 година.

 

 

На именното повикване  в  9.30 часа се явиха:

ПОДСЪДИМИЯТ  Д.  И.Б., редовно призован, се явява лично и с адв. П.К. ***.

По хода на делото:

Р.Прокурор  : Да се даде ход на делото.

Адв.П.К.   : Да се даде ход на делото.

Подсъдимият : Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че са налице условията за даване ход на делото, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

 

Дава ход на  делото.

Сне се самоличността на подсъдимия , както следва:

Д.И.Б., с ЕГН: **********, роден на *** ***»Шести септември» , № 6, вх.»Б», етаж 1, ап.**, с постоянен адрес ***»Стара планина», №**, българин, български гражданин,разведен, със средно образование, осъждан, безработен.

На основание чл. 274 ,ал.1 от НПК на подсъдимия  се  разясни правото  му на отвод срещу състава на съда, прокурора и секретаря и той заяви, че няма възражения този състав на съда, прокурора и секретаря да гледат делото.

Р.Прокурор : Със защитника на подсъдимия   постигнахме споразумение за решаване на делото в досъдебно производство на основание  чл. 381 и   следващите  от НПК от 17.03.2014г.  в гр. Ивайловград, което подписах и представям пред Вас, като моля да го одобрите.

 

Адв. П.К.: От името на моя подзащитен подписах споразумението от 17.03.2014г.  с районния  прокурора . Отказваме се от разглеждане на делото по общия ред и моля да одобрите споразумението.

 

Подсъдимият Д.И.Б. : Запознат  съм с обвинението. Разбрах в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Доброволно подписах споразумението с прокурора. Известни са ми последиците от него, че има правно значение на  влязъл в сила съдебен акт. Съгласен  съм с това споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

На основание чл. 382, ал. 6 НПК, съдът следва да впише съдържанието  на така представеното и подписано от страните споразумение  в съдебния протокол.

Ето защо

 

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

 

ВПИСВА постигнатото   между страните споразумение за решаване на делото по Досъдебно производство  № 66/ 2013г.  по  описа на РУ « ПОЛИЦИЯ» - по реда на чл. 381 и следващите от НПК;

 

 

 

СПОРАЗУМЕНИЕ

 

 

 

 

за решаване на делото по Досъдебно производство 66 /2013 г. по описа

на РУ „Полиция ”- гр.Ивайловград по реда на чл. 381 и следващите  от НПК

 

 

Днес, 17.03.2014 г. в град Ивайловград, на основание чл.381 от НПК, между подписаните по-долу :

 

                  ДИМИТЪР ЧОРБАДЖИЕВ – Районен Прокурор при Районна прокуратура гр. Ивайловград от една страна  и от друга страна – П.К. -  Адвокат от Адвокатска колегия - гр.Хасково, като упълномощен защитник на обвиняемия Д.И.Б., с ЕГН **********,***»Шести септември», № 6, вх.»Б», етаж 1, ап.**, след като констатирали, че са налице условията визирани в чл. 381 от НПК, постигат споразумение  за решаване на Досъдебно

 

производство  66 /2013 г. по описа  на РУ „Полиция ”- гр.Ивайловград , което споразумение включва  съгласието  по всички въпроси  посочени в чл. 381,ал.5 от НПК относно следното   :

Обвиняемият  Д.  И.Б., с ЕГН : **********, роден на *** ***»Шести септември» № 6,вх.»Б»,етаж 1,ап.**,с постоянен адрес ***»Стара планина »№ **, българин,български гражданин, разведен,със средно образование,осъждан, безработен, СЕ ПРИЗНАВА ЗА   ВИНОВЕН, в това, че на  02.10.2013г. в горска местност  в землището на с.Хухла ,община Ивайловград, в маловажен случай е отнел чужда движима вещ,а именно 12 литра дизелово гориво на обща стойност 31,32лева от владението на „Зора” ООД град Ивайловград ,без съгласие на ръководството на дружеството с намерение противозаконно  да я присвои, като откраднатата вещ не е била  под постоянен надзор,като до приключване на съдебното следствие е възстановил на собственика „Зора”ООД гр.Ивайловград изцяло стойността на откраднатата  вещ ,като му е заплатил сумата в размер на 31,32лева-престъпление по чл.197 т.2,вр. с чл.195 ал.4,вр. с ал.1 т.2,вр. с чл. 194 ал.1 от НК.

За извършеното престъпление  по чл. 197 т.2,вр. с чл.195 ал.4,вр. с ал.1 т.2,вр. с чл. 194 ал.1 от НК на обвиняемия Д.  И.Б. със снета по-горе самоличност  на основание чл. 197 т.2. т.2,вр. с чл.195 ал.4,вр. с ал.1 т.2,вр. с чл. 194 ал.1 ,вр. с чл. 54 ал.1 от НК  да му бъде наложено наказание „ГЛОБА „ в размер на 300/триста/ лева.

От престъплението, извършено от обвиняемия Д.И.Б.  са причинени имуществени вреди, подлежащи  на възстановяване и  обезпечаване,в размер на 31,32лв., като същите са възстановени напълно на „Зора” ООД- гр. Ивайловград .

Направените по делото разноски  в размер на 20.00/двадесет/ лева за извършена експертиза  на основание чл. 189,ал.3 от НПК  следва да се заплатят от обвиняемия  Д.И.Б..

За посоченото по-горе престъпление от общ характер чл. 381 ал.2 от НПК допуска постигане на споразумение за решаване на делото.

С настоящото споразумение страните  уреждат всички въпроси във връзка с чл. 381 ал.5 от НПК.

На обвиняемия Д.  И.Б.  съдът разясни смисъла на настоящето споразумение, а именно, че след одобряването му от първоинстанционния съд, определението на съда по чл. 382 ал.7 от НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за него  и не подлежи на въззивно и касационно обжалване и същият   декларира, че се отказва от съдебното разглеждане на делото по общия ред.

 

 

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

 

             Аз,подписаният, Д.  И.Б., с ЕГН : **********, роден на *** ***»Шести септември» № 6,вх.»Б»,етаж 1,ап.**,с постоянен адрес ***»Стара планина »№ **, българин,български гражданин, разведен,със средно образование,осъждан, безработен, с  оглед постигнатото споразумение във връзка  с извършеното от мен престъпление, посоченото по-горе ,  ДЕКЛАРИРАМ,че  съм съгласен с него и се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

                                                         ОБВИНЯЕМ :........................................

 

                                                                        / Д.  И.Б. /  

 

 

 

 

 

СПОРАЗУМЕЛИ   СЕ :

 

 

 

 

РАЙОНЕН ПРОКУРОР ………………………………..

 

                              /ДИМИТЪР ЧОРБАДЖИЕВ     /

 

 

 

 

 

                                                                                                         ЗАЩИТНИК:..............................................

 

                                                          /АДВ.П.  К.  /                                                              

 

 

 

 

                                                                                     ОБВИНЯЕМ:………………………………..

 

                                                                            

                                                       /    Д.И.Б. / 

 

 

 

Съобразявайки текста  на окончателнито споразумение. Съдът намира,че то не противоречи на закона и морала,  поради което и на основание  чл. 382, ал. 7 и чл. 24 ал.3 от НПК

 

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

 

ОДОБРЯВА постигнатото между ДИМИТЪР ЧОРБАДЖИЕВ  –Районен   Прокурор при Районна прокуратура гр. Ивайловград от една страна  и от друга страна- П.  К.  -  Адвокат от Адвокатска колегия - гр.Хасково, като упълномощен защитник на Д.И.Б., споразумение за решаване на делото по Досъдебно производство 66 / 2013 г. по описа  на РУ „Полиция ”- гр.Ивайловград , като  

ПРИЗНАВА Д.  И.Б., с ЕГН : **********, роден на *** ***»Шести септември», № 6, вх.»Б»,етаж 1, ап.**, с постоянен адрес ***»Стара планина », № **, българин, български гражданин, разведен, със средно образование, осъждан, безработен ЗА   ВИНОВЕН, в това, че на  02.10.2013г. в гориста местност  в землището на с.Хухла , община Ивайловград, в маловажен случай е отнел чужда движима вещ,а именно 12 литра дизелово гориво на обща стойност 31,32лева от владението на „Зора” ООД град Ивайловград, без съгласие на ръководството на дружеството с намерение противозаконно  да я присвои, като откраднатата вещ не е била  под постоянен надзор,като до приключване на съдебното следствие е възстановил на собственика „Зора”ООД гр.Ивайловград изцяло стойността на откраднатата  вещ, като му е заплатил сумата в размер на 31,32лева-престъпление по чл. 197 т.2,вр. с чл.195 ал.4,вр. с ал.1 т.2,вр. с чл. 194 ал.1 от НК.

На обвиняемия Д.  И.Б. със снета по-горе самоличност  на основание чл. 197 т.2.,вр. с чл.195 ал.4,вр. с ал.1 т.2,вр. с чл. 194 ал.1 ,вр. с чл. 54 ал.1 от НК   му  се налага   наказание „ГЛОБА” в размер на 300/триста/ лева.

От престъплението извършено от обвиняемия Д.И.Б.  са причинени имуществени вреди, подлежащи  на възстановяване и  обезпечаване,в размер на 31,32лв.,като същите са възстановени напълно на „Зора” ООД- гр. Ивайловград .

ОСЪДЖА обвиняемия  Д.И.Б. да заплати  направените по делото разноски  в размер на 20.00/двадесет/ лева за извършена експертиза   по сметка на ОД МВР- Хасково.

С настоящото споразумение страните  уреждат всички въпроси съгласно  чл. 381 ал.5 от НПК.

С оглед постигнатото споразумение между  страните по делото  и съобразно разпоредбите на чл. 382, ал.7, вр. с чл. 24, ал. 3 от НПК съдът намира ,че наказателното производство по НОХД № 23/ 2014г.  по описа на РС-Ивайловград  следва да бъде прекратено, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА  наказателното производство  по НОХД № 23/ 2014 година по описа на РС-Ивайловград, водено срещу  подсъдимия  Д.И.Б., със снета по-горе самоличност  за престъпление по чл. 197,т.2,вр. с чл. 195 ал.4 ,вр. с ал.1 т.2 ,вр.чл. 194 ал.1 от НК

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

На  основание чл. 309 ,ал.2,вр. с  ал.1 от НПК Съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОТМЕНЯ взетата мярка  за неотклонение „Подписка” ,спрямо обвиняемия  Д.И.Б. .

Определението  подлежи на незабавно изпълнение.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Хасковски окръжен съд  в 7 –дневен срок, считано от днес.

 ПРОТОКОЛЪТ  се написа в съдебно заседание.

 ЗАСЕДАНИЕТО се закри  в  09.45 часа.

 

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :

 

   СЕКРЕТАР :