П Р О Т О К О Л

 

Гр.Ивайловград,12.07.2018 година.

 

Ивайловградският районен съд в публично съдебно заседание на дванадесети  юли,  две хиляди и осемнадесета  година, в състав:

 

                                                          Председател: ТАНЯ  КИРКОВА

 

 

при участието на секретаря  КРАСИМИРА ХРИСТОВА

сложи за разглеждане, докладваното от съдията -Т.Киркова  НАХД № 33 по описа за 2018  година.

На именното повикване в  09.00   часа се явиха:

                        Жалбоподателят „Б. Щ.“ ЕООД, нередовно призовани, не се явяват. Призовката върната в цялост с вписване на кметския наместник на с.Мандрица – „Лицето не  е намерено на посочения адрес“, за него се явява адв. В. Катранджиева, упълномощена по делото, включително да получава и подписва всякакви документи от името на И.П. и за негова сметка, молби,жалби, възражения. Да получава призовки  и др. подобни с оглед защитата на интересите му.

Адм. Наказващият орган – Началникът на РУ на МВР  - Ивайловград,  редовно призован, не се явява, не се представлява.

По хода на делото.

Адв.Катранджиева: Да се даде ход на делото.

Съдът след запознаване с жалбата, подадена от „Б. Щ.“ ЕООД и приложените към нея документи, констатира, че жалбоподателят, посоченото юридическо лице, не е субект на атакуваното Наказателно постановление № 2 от 11.09.2017г., издадено от началника на Районно управление – Ивайловград към ОД МВР-Хасково. Видно от последното то е издадено срещу длъжностното лице-И. М. П. предоставило подслон в качеството му на упълномощен представител на „Б. Щ.“- ЕООД,  като същото не е изпълнило задължението си да регистрира в специалните книги отседналите в къщата за гости „Б. Щ.“ лица.

От  гореизложеното следва, че жалбата е подадена от лице, което няма право да подава такава, срещу наказателно постановление № 2/2017г. на началника на Районно управление – Ивайловград към ОД МВР- Хасково, тъй като не е субект на административно-наказателната отговорност вменена с атакуваното наказателно постановление.

Ето защо  на основание чл. 84, във вр. с чл. 52, ал. 2 от ЗАНН, връзка с чл. 323, ал.1 т. 3 от НПК, във вр. с чл. 159, т.2 от АПК производството по настоящото дело следва да бъде прекратено.

Мотивирано от горното съдът 

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по АНД № 33/ 2018 г. по описа на Районен съд – Ивайловград, поради  липса на правосубектност на  жалбоподателя              „ Букро Щепи“ ЕООД,  с ЕИК:  ****.

Определението подлежи на обжалване на основание чл. 342, ал. 1 от НПК в 7-дневен срок, считано от днес за жалбоподателя, и  в 7 дневен срок от получаване на съобщението на неприсъствалата страна.

 

Заседанието се закри в 09.20  часа.

Протокола се написа на 12.07.2018г.

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :

СЕКЕРЕТАР :