П Р И С Ъ Д А

 

Гр.Ивайловград 16.01.2019г.

 В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен     съд в публично заседание на  шестнадесети януари, двехиляди и деветнадесета година в състав:

 

Председател: Т.КИРКОВА

 

При секретаря Красимира Христова и участието на прокурора Д.Чорбаджиев, като разгледа докладваното от съдията НАХ дело №95 по описа за 2018год. и на основание НПК

 

 П Р И С Ъ Д И:

 

                      ПРИЗНАВА подсъдимия Г.К.Ч., ЕГН **********, български  гражданин, неженен, неосъждан, основно образование, без постоянна  работа, за ВИНОВЕН  в това, че на  16.08.2018 год.,   в гр.Ивайловград, на ул.”Съединение” управлявал МПС -  малогабаритен трактор  „Х.**”,  модел „НВ -15”, с мощност 11.2 KW, което не е регистрирано по надлежния ред / Наредба№2 от 3.2.2016г. за условията и реда  за регистрация на техниката по Закона за контрол на земеделска и горска техника/ за което и на основание чл. 78а, ал.1, във вр. чл. 345  ал.2 вр. с ал.1 вр. с чл.54 от НК го ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му налага административно наказание “ГЛОБА “ в размер на 1000 лева.    

                      ОСЪЖДА   подсъдимия Г.К.Ч., ЕГН **********,  със снета по делото самоличност, да заплати по сметка на ОД на МВР – Хасково направените по ДП №58/2018г. на РУ-Ивайловград към ОД на МВР – Хасково разноски за изготвяне на заключение по назначената техническа експертиза в размер на 164.22лева.

                      След влизане в сила на присъдата  веществените доказателства – малогабаритен трактор  „Х.**”,  модел „НВ -15”, с мощност 11.2 KW,  да се върнат на собственика им.

Присъдата  подлежи на обжалване и протест пред ОС – Хасково в 15 – дневен срок, считано  от днес.

 

                                                                            Председател: