П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

гр. Ивайловград 28.11.2018 година.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен съд, в открито съдебно заседание на двадесет и осми ноември, две хиляди и осемнадесета година   в състав

Председател:  Таня Киркова

 

при секретаря  Красимира Христова

като разгледа докладвано от съдията НЧХ дело № 75  по описа на съда за 2017 г., на основание НПК

 

П Р И С Ъ Д И:   

 

ПРИЗНАВА М.Ю.А., роден на ***г***, общ.Ивайловград, български гражданин, неженен, с основно образование, неосъждан, безработен, с ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН за това, че на 19.10.2017г., около 8.00часа, в с.Белополци, общ.Ивайловград, обл.Хасково, причинил на С.Х.К., ЕГН **********,***, лека телесна повреда с разстройство на здравето, извън случаите на чл.128 и 129, изразяваща се в причиняване на рана с дължина 3 см. над лявата му вежда и по протежение на веждата, поради което и на основание чл.78А вр. с чл.130 ал.1 вр. с чл.54 от НК го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание Глоба в размер на 1000лв.

ОСЪЖДА М.Ю.А., със снета по делото самоличност да заплати на С.Х.К., обезщетение за причинените му неимуществени вреди от извършеното против него престъпление по чл.130 ал.1 от НК в размер на 300лв., като отхвърля предявения граждански иск в останалата му част до пълния размер от 5000 лева,като неоснователен.

               ОСЪЖДА М.Ю.А., със снета по делото самоличност да заплати по сметка на РС – Ивайловград държавна такса за уважения граждански иск в размер на 50 лева.

                ОСЪЖДА М.Ю.А., със снета по делото самоличност да заплати на С.Х.К., направените по делото разноски в размер на 527 лева.

   Присъдата може да се обжалва в 15 дневен срок пред ХОС, считано от днес.

 

Председател: