ПРИСЪДА

 

гр. Ивайловград, 21.06.2017 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Ивайловградският  районен   съд  в   открито   съдебно   заседание   на двадесет и първи юни,  две хиляди и седемнадесета година в състав

Председател: Таня Киркова

при секретаря Красимира Христова, при участието на прокурора Невена Моралиева, като разгледа докладваното от съдията НОХ дело № 29 по описа на съда за 2017 г., на основание НПК

 

                             ПРИСЪДИ:

                                  

  ПРИЗНАВА  Д.  Г.Д., живущ ***, ЕГН **********, български  гражданин, със средно  образование, неженен, неосъждан, безработен, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 14.03.2017г. в гр.Ивайловград, по ул. “С.** в.”, преди кръстовището с ул.”В.**”, в посока ЗКД -Ивайловград, управлявал МПС – лек  автомобил - марка „Ф. П.”,  с рег. №  ****,  с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно – 2.73 на хиляда, установено по надлежния ред, с протокол за химическа експертиза №114/17.03.2017г. на СНТЛ при ОДМВР – Хасково, по реда на Наредба №30/27.06.2001г. за реда за установяване употребата на алкохол или друго упойващо вещество от водачите на МПС, поради което и на основание чл.343б ал.1 вр. с чл.55 ал.1 т.1 от НК, му налага наказание “Лишаване от свобода”  за срок от 6 месеца, чието изтърпяване  отлага на основание чл.66 ал.1 от НК за срок от 3 години.

 На основание чл. 343г от НК лишава Д.  Г.Д., със снета по делото самоличност, от право да управлява МПС за срок от 6  месеца.

                              ОСЪЖДА Д.  Г.Д., със снета по делото самоличност да заплати по сметка на ОДМВР – Хасково направените в досъдебното производство разноски в размер на 34 лв.

  Присъдата може да се обжалва и/или протестира в 15 - дневен срок пред ХОС, считано от днес.

 

 


                                                                                      Районен съдия: