П  Р  И  С  Ъ Д  А

 

Гр.Ивайловград 21.06.2017г.

 

 В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

Ивайловградският районен            съд             колегия в публично  заседание на двадесет и първи юни, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                                  Председател:Т.КИРКОВА

 

при секретаря К. Х.  като разгледа докладваното от

съдията НЧХ дело № 9 по описа   за 2017год. и на основание НПК

 

П Р И С Ъ Д И:

 

            ПРИЗНАВА А.М.Ч. ***, български гражданин, женен, неосъждан, с основно образование, земеделски производител, ЕГН ********** за НЕВИНОВЕН  в това, че на 19.10.2016г. в с.Мандрица, обл. Хасково, в съучастие като извършител със З.А.Ч. и П.А.Ч.,***, е причинил лека телесна повреда - разстройство на здравето извън случаите на чл.128 и чл.129 от НК на А.М.В., ЕГН ********** ***, изразяваща се в кръвонасядане с охлузване на дясната половина на лицето, счупване на 9-то и 10-то ребра в дясно и кръвонасядане на дясното бедро, поради което и на основание чл.304 от НПК го ОПРАВДАВА по предявеното му обвинение по чл.130, ал.1, във вр. чл.20, ал.2, във вр. с ал.1  от НК.

 

ПРИЗНАВА З.А.Ч., ЕГН **********,***, български гражданин, женен, неосъждан, със средно образование, земеделски производител за НЕВИНОВЕН  в това, че на 19.10.2016 г.  в с.Мандрица, обл. Хасково, в съучастие като извършител с А.М.Ч. и П.  А.Ч.,***, е причинил лека телесна повреда - разстройство на здравето извън случаите на чл.128 и чл.129 от НК на А.М.В., ЕГН **********,***, изразяваща се в кръвонасядане с охлузване на дясната половина на лицето, счупване на 9-то и 10-то ребра в дясно,  кръвонасядане на дясното бедро, поради което и на основание чл.304 от НПК го ОПРАВДАВА  по предявеното му обвинение по чл.130, ал.1, във вр. чл.20, ал.2, във вр. с ал.1  от НК.

ПРИЗНАВА П.А.Ч. ***, български гражданин, със средно образование, женен, неосъждан, земеделски производител, ЕГН ********** за НЕВИНОВЕН  в това, че на 19.10.2016г. в с.Мандрица, обл.Хасково,  в съучастие като извършител с А.М.Ч. и З.А.Ч. ***, е причинил лека телесна повреда - разстройство на здравето извън случаите на чл.128 и чл.129 от НК на А.М.В., ЕГН **********,***, изразяваща се в кръвонасядане с охлузване на дясната половина на лицето, счупване на 9-то и 10-то ребра в дясно и кръвонасядане на дясното бедро, поради което и на основание чл.304 от НПК го ОПРАВДАВА  по предявеното му обвинение по чл.130, ал.1, във вр. чл.20, ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

 

ПРИЗНАВА Т.Р.Ч., българска гражданка, омъжена, неосъждана, с основно образование, земеделски производител,  от с.Мандрица, обл.Хасково, ЕГН ********** за НЕВИНОВНА  в това, че на 19.10.2016г.  в с.Мандрица, обл.Хасково е казала нещо унизително за честта и достойнството на А.М.В., ЕГН **********,*** в негово присъствие, а именно: „Майка ти да еба, гюнелийска, клюкарска!”, като обидата е нанесена публично, поради което и на основание чл.304 от НПК я ОПРАВДАВА     по предявеното й обвинение по чл.148, ал.1, т.1 във вр. с чл.146, ал.1 пр.1, алт.1 и 2 от  НК.

                         ОСЪЖДА А.М.В., ЕГН ********** да заплати на А.М.Ч., З.А.Ч., П.А.  Ч. и Т.Р.Ч. направените от тях разноски по делото в размер на 500 лева.

                         Присъдата  подлежи на обжалване пред ОС – Хасково в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                            Председател: