П Р И С Ъ Д А                                                  

В  ИМЕТО  НА НАРОДА

Ивайловградският районен съд в открито съдебно заседание на първи март, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

Председател: Таня Киркова

при секретаря М.  Й. и участието на прокурора Д. Чорбаджиев, като разгледа докладваното от съдията НОХД № 6 по описа на съда за 2017г.  и на основание НПК

 

                                                                                    П Р И С Ъ Д И:

 

                                        ПРИЗНАВА подсъдимия  И.Х.П., роден на ***г***, български гражданин, висше образование, женен,  неосъждан, пенсионер, ЕГН **********   ЗА ВИНОВЕН в това, че на 12.02.2017г. на второкласен път II 59, километър 92.800 м, управлявал  МПС – лек автомобил „Опел Астра”, с рег. № Х…. КА, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда – 1.47 на хиляда, установено по надлежния ред с протокол за химическа експертиза №98/15.02.2017г. на СНТЛ при ОДМВР Хасково, за което и на основание  чл. 343б ал.1 вр. с чл.58а ал.4 вр с чл.55 ал.1 т.1  от  НК му налага наказание „Лишаване от свобода„ за срок от 3 месеца и „Глоба” от 200лв. На основание чл.66 ал.1 от НК отлага изпълнението на наказанието „Лишаване от свобода„ за срок от 3 години.

             На основание чл.343г от НК лишава И.Х.П., със снета по делото самоличност,  от правото да управлява МПС за срок от 6 месеца.

             ОСЪЖДА И.Х.П., със снета по делото самоличност, да заплати  по сметка на ОД на МВР –Хасково сумата от 34лева.

            Присъдата подлежи на  обжалване и протест пред ОС – Хасково в 15 – дневен срок, считано от  днес.

 

 

Районен съдия: