П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

 

гр. Ивайловград, 26.04.2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен съд в открито съдебно заседание на двадесет и шести април две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                Председател:  Калоян Петров

 

при секретаря  К.Х.,

като разгледа докладваното от съдията НЧХ дело № 96 по описа на съда за 2016 г. на основание НПК

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА М.Ф.А. с ЕГН: **********, роден на *** ***, обл. Хасково, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, неосъждан, ЗА НЕВИНЕН в това, че на 11.08.2016 г. в с. Белополци, обл. Хасково, в съучастие като извършител със С.Д.А. ***, е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето на повече от едно лице и на малолетно лице, а именно на Г.Ю.М., на малолетното лице М.Г.Ю., роден през 2*** г. – на  12 години и на малолетното лице Д.Г.Ю., родена през 2*** г. – на 9 години, и тримата от с. Поточница, обл. Кърджали, поради което и на основание чл. 304 от НПК го ОПРАВДАВА по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 4, пр. 2 и пр. 3, във вр. с чл. 130, ал. 2, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

ПРИЗНАВА С.Д.А. с ЕГН: **********, родена на *** ***, обл. Хасково, българска гражданка, с начално образование, безработна, омъжена, неосъждана, ЗА НЕВИННА в това, че на 11.08.2016 г. в с. Белополци, обл. Хасково, в съучастие като извършител с М.Ф.А. ***, е причинила лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето на повече от едно лице и на малолетно лице, а именно на Г.Ю.М., на малолетното лице М.Г.Ю., роден през 2** г. – на  12 години и на малолетното лице Д.Г.Ю., родена през 2** г. – на 9 години, и тримата от с. Поточница, обл. Кърджали, поради което и на основание чл. 304 от НПК я ОПРАВДАВА по повдигнатото й обвинение за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 4, пр. 2 и пр. 3, във вр. с чл. 130, ал. 2, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

ОСЪЖДА Г.Ю.М. с ЕГН: ********** ***, фактически - в с. Б.** обл. Хасково, ДА ЗАПЛАТИ на М.Ф.А. с ЕГН: ********** ***, сумата от 500.00 /петстотин/ лева – разноски по делото за адвокатско възнаграждение.

ОСЪЖДА Г.Ю.М. с ЕГН: ********** ***, фактически - в с. Б.** обл. Хасково, ДА ЗАПЛАТИ на С.Д.А. с ЕГН: ********** ***, сумата от 500.00 /петстотин/ лева – разноски по делото за адвокатско възнаграждение.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Хасково, считано от днес.

 

Районен съдия: