П  Р  И  С  Ъ  Д  А   

 

гр. Ивайловград,09.03.2017г.

 

 ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградски районен съд, в открито съдебно заседание на девети март, две хиляди и седемнадесета  година   в състав:

 

Председател:  ТАНЯ КИРКОВА

 

при секретаря К.Х.

при участието на прокурора Димитър Чорбаджиев, като разгледа  докладвано от съдията НОХ дело № 87 по описа на съда за 2016 г. и на основание НПК

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА  С.Г.Х., роден на ***г. в гр.Пловдив, постоянен адрес ***, български гражданин, разведен, средно образование, неосъждан, работи като санитар в общ.Д.**, с ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че през периода от месец август 2013г. до месец февруари 2016г. включително, в  гр.Ивайловград, обл. Хасково, след като е бил осъден със съдебно решение №10/05.05.2010г, постановено по гражданско дело №41/2009г. по описа на Районен съд Ивайловград, влязло в сила на 22.12.2010г., да издържа свои низходящи, а именно: сина си М. С. Х., ЕГН **********  за сумата от 70лв. месечно, и сина си Г. С. Х.,  ЕГН ********** за сумата от 60лв. месечно, съзнателно не изпълнил задължението си в размер на две или повече месечни вноски, равняващи се общо на 1534.85лв. - дължими на А.А. Х., като майка и законен представител на посочените деца, за което и на основание чл.183 ал.1 вр. с чл.54  от НК му  налага наказание “Пробация“,  със  следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 6 месеца – явяване и подписване на осъдения пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, с периодичност два пъти седмично,  „Задължителни периодични срещи с пробационен служител”, планирани или извънредни по искане на пробационния служител или осъдения, с продължителност от 6 месеца.

  Осъжда С.Г.Х., със снета по делото самоличност, да заплати по сметка на РС – Ивайловград направените по делото разноски в размер на 188.30лв.

  Присъдата може да се обжалва или протестира в 15 дневен срок пред ОС-Хасково, считано от днес.

 

Районен съдия :