П Р И С Ъ Д А                                                  

 

В  ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен съд в открито съдебно заседание на първи февруари, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

Председател: Таня Киркова

Съд. заседатели: 1. В.И.

                                       2. Н.П.

 

При секретаря К.Х., при участието на прокурора Д. Чорбаджиев, като разгледа докладваното от съдията НОХД № 23 по описа на съда за 2016г.  и на основание НПК

 

П Р И С Ъ Д И:

 

                                          ПРИЗНАВА Д.И.Д., роден на ***г***, обл.Хасково, български гражданин, неженен, неосъждан, средно образование, пожарникар-спасител в РСПБЗН – И.***,  ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 22.01.2015год., вечерта в гр.Ивайловград, обл.Хасково, пред хотел-ресторант „Т.**”, находящ се на ул.”К. П. В.”, №***,  в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие, от което е било възможно да настъпят тежки последици за виновния, причинил  на  А.С.Р., ЕГН **********,***  средна телесна повреда,  изразяваща се в  закрита черепно-мозъчна травма  с прояви на сътресение и контузия на  мозъка и развитие на кръвоизлив над твърдата обвивка на мозъка, представляваща разстройство на здравето, временно опасно за живота, за което и на основание  чл.132 ал.1 т.2 вр. чл.129 ал.2 вр. ал.1 вр. чл.78 а  ал.1  от НК  го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание  „Глоба”  в размер на 1000 лева.

                                         ОСЪЖДА Д.И.Д., със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РС – Ивайловград направените по делото разноски от 904.95 лева.

                                         Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 дневен срок пред ОС – Хасково, считано от днес.

 

 

Районен съдия:

 

Съд. Заседатели:

1. В.И.

                                            2.Н.П. /особено мнение/