Р Е Ш Е Н И Е

 

 

Гр.Ивайловград 01.03.2016г.

 

 

 В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

Ивайловградският районен     съд в публично заседание на първи март, две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

Председател:Т.КИРКОВА

 

При секретаря М.Й., като разгледа докладваното от съдията НЧХ дело №92 по описа за 2015год. и на основание НПК

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

                      ПРИЗНАВА подсъдимия П.К.Т., ЕГН**********, български  гражданин, женен, неосъждан, пенсионер, за ВИНОВЕН  в това, че на 13.12.2015 год., в гр.Ивайловград, обл.Хасково, на ул.”Раковски”, е нанесъл публична обида в присъствието на други две лица на В.Х.К. чрез изричане  на думи и извършване на жестове, унизителни за честта и достойнството му, а именно „Какво ще ми направиш бе простак! Ти си боклук! Видя ли, че  не можа да ме осъдиш, бе простак! Да ти еба майката проста!”, прави недвусмислен жест чрез показване на  среден пръст, за което и на основание чл. 78 А,ал.1, във вр. чл. 148  ал.1 т.1 вр. с чл.146 ал.1, вр. с чл. 54 от НК го ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му налага административно наказание “ГЛОБА “ в размер на 1 000 лева.     

                      ОСЪЖДА П.К.Т., със снета по делото самоличност да заплати на В.Х.К., ЕГН ********** сумата в размер на 1200 лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди в резултат на престъплението по чл.148 ал.1,т.1 вр. с чл.146 ал.1 от НК, както и 818лв., направени от него деловодни разноски.    

                    ОСЪЖДА П.К.Т. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на РС-Ивайловград държавна такса върху уважения размер на гражданския иск от 48 лева.                                                                                   

                 Присъдата  подлежи на обжалване пред ОС – Хасково в 15 – дневен срок, считано  от днес.

 

 

                                                                                             Председател: