П  Р  И  С  Ъ  Д  А

гр. Ивайловград, 21.01.2016 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен съд в открито съдебно заседание на двадесет и първи януари две хиляди и шестнадесета година в състав:

              

Председател:  Калоян Петров

Съдебни заседатели:

1.     В.И.М.Б.

 

при секретаря К.Х.

при участието на прокурора Димитър Чорбаджиев,

като разгледа докладваното от съдията НОХ дело № 81 по описа на съда за 2015 г. на основание НПК

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА А.С.А. с ЕГН: **********, роден на *** ***, обл. Хасково, български гражданин, с основно образование, работи, неженен, осъждан, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 16.03.2015 г. в с. Ламбух, обл. Хасково, чрез използване на техническо средство – ключ, е отнел чужди движими вещи - парична сума от 70.00 лева и мобилен телефон „Нокия” 6111 на стойност 119.00 лева, всичко на обща стойност 189.00 лева, от владението на И.Н.В. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд откраднатите вещи са били върнати и заместени, за което и на основание 197, т. 3, във вр. с чл. 195, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 58а, ал. 4, във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б”, във вр. с чл. 54 от НК  го ОСЪЖДА на “ПРОБАЦИЯ” със задължителни пробационни мерки: 1 - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, с периодичност на явяване 2 пъти седмично; 2 – задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

ПРИЗНАВА А.С.А., със снета по-горе самоличност, за НЕВИНОВЕН за това, че кражбата е извършена повторно в немаловажен случай, след като е осъден за друго такова престъпление с влязла в сила присъда и го ОПРАВДАВА по така повдигнатото обвинение по чл. 195, ал. 1, т. 7, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 28, ал. 1 НК, както и по първоначално повдигнатото  обвинение по чл. 195, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 194, ал. 1 НК.

ОСЪЖДА А.С.А., със снета по-горе самоличност, ДА ЗАПЛАТИ на Държавата по сметка на Министерство на вътрешните работи, Областна дирекция на МВР - Хасково сумата от 70.00 /седемдесет/ лева, разноски по досъдебното производство за съдебно-оценителна експертиза.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Хасково, считано от днес.

 

              Районен съдия:

     Съдебни заседатели:

                                       1.

                                      

                                       2.