П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

 

гр. Ивайловград, 18.12.2015 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен съд в открито съдебно заседание на осемнадесети декември две хиляди и петнадесета година в състав:

               

Председател:  Калоян Петров

Съдебни заседатели:

1.     В.И.С.И.

 

при секретаря К.Х.

при участието на прокурора Невена Моралиева,

като разгледа докладваното от съдията НОХ дело № 79  по описа на съда за 2015 г. на основание НПК

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА С.Д.К. с ЕГН: **********, роден на *** ***, обл. Хасково, български гражданин, без  образование - неграмотен, безработен, женен, неосъждан, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 23.07.2015 г. в с. Железино, общ. Ивайловград, обл. Хасково, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел чужди движими вещи – парична сума от 34.50 лева и електронно устройство – таблет „Асус мемо пад 7” /Asus memo pad 7”/ на стойност 242.40 лева, всичко на обща стойност 276.90 лева, от владението на Б.Г.М. ***, без нейно съгласие с намерение протовозаконно да ги присвои, за  което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 3, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 58а, ал. 4, във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 1, във вр. с чл. 54 от НК го ОСЪЖДА на “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от 3/три/ месеца.

На основание чл. 66, ал. 1 НК, ОТЛАГА изпълнението на наказанието “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от 3 /три/ години.

ОСЪЖДА С.Д.К. със снета по-горе самоличност, да заплати на Държавата по сметка на Министерство на вътрешните работи, Областна дирекция на МВР - Хасково сумата от 104.00 /сто и четири/ лева, разноски по досъдебното производство за съдебно-оценителна експертиза.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Хасково, считано от днес.

 

              Районен съдия:

 

     Съдебни заседатели:

                                       1.

                                       

                                       2.