П Р И С Ъ Д А                                                  

 

В  ИМЕТО  НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен съд в открито съдебно заседание на двадесет и трети юни, две хиляди и шестнадесета година, в състав:

 

Председател: Таня Киркова

Съд. Заседатели: 1.М.Б.

2.Н.П.

 

При секретаря М.Й., при участието на прокурора Д. Чорбаджиев, като разгледа докладваното от съдията НОХД 78 по описа на съда за 2015г.  и на основание НПК

 

П Р И С Ъ Д И:

 

                                          ПРИЗНАВА Р.Р.Ж., роден на ***г. в с.Полковник Желязово, общ.Крумовград, обл.Кърджали, живущ ***, български гражданин, женен, неосъждан, с основно образование, собственик на ЕТРоко Рашко Рашков”,  ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 25.07.2014 год., в с.Железино, общ.Ивайложвград, обл.Хасково причинил средна телесна повреда на  Х.И.М., ЕГН ********** ***, изразяваща се в трайно затруднение на движението на горен  ляв крайник, което се дължи на счупване на костите на предмишницата, за което и на основание  чл.129 ал.2 вр. ал.1 вр. чл.54  от НК му налага наказаниеЛишаване от свободаза срок от 1 година, чието изтърпяване отлага на основание чл.66 ал.1 от НК, за срок от 3 години.

                                           ОСЪЖДА Р.Р.Ж.,  със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ на Х.И.М., сумата от 1 000лева, представляваща обезщетение за неимуществени вреди, причинени му от престъпление по чл.129 ал.2 вр.ал.1 от НК, извършено от подсъдимия, ведно със законната лихва  от датата на увреждането – 25.07.2014г., до окончателното изплащане на задължението, като отхвърля иска в останалата му част  до пълния предявен размер от 5 000лева, като неоснователен.

                                       ОСЪЖДА Р.Р.Ж., със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РСИвайловград държавна такса в   размер на 50 лв. и направените по делото разноски от 285  лева.

                                       Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 дневен срок пред ОСХасково, считано от днес.

 

 

Районен съдия:

Съд. Заседатели:

1.

2.