П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

 

гр. Ивайловград, 16.05.2014 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен съд в открито съдебно заседание на шестнадесети май две хиляди и четиринадесета година в състав

                Председател:  Калоян Петров

 

при секретаря  М.Й.,

при участието на прокурора Димитър Чорбаджиев,

като разгледа докладваното от съдията НОХ дело № 34 по описа на съда за 2014 г. на основание НПК

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА Ф.С.Г. с ЕГН: **********, роден на *** ***, български гражданин, с основно  образование, безработен, неженен, живеещ на семейни начала, осъждан, ЗА ВИНОВЕН в това, че от месец януари 2013 г. в с. Железино, обл. Хасково, като пълнолетно лице, без да е сключил брак, е заживял съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст, а именно със З. П. Д. с ЕГН: **********, за  което и на основание чл. 191, ал. 1, във вр. с. 58а, ал. 4, във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 2, б. “в” от НК го ОСЪЖДА на “ГЛОБА” в размер на 100.00 /сто/ лева и на “ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ”, като присъдата се обяви, чрез поставяне на съобщение на мястото за поставяне на информационни съобщения в кметството на с. Железино.

На основание чл. 25, ал. 1, във вр. с чл. 23, ал. 1 НК, ОПРЕДЕЛЯ на Ф.С.Г. със снета по - горе самоличност, едно общо наказание, най - тежкото измежду наказанието “ГЛОБА” в размер на 100.00 лева по настоящата присъда и наказанието “Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца по Присъда № 71/06.11.2013 г., постановена по НОХД № 61/2013 г. на РС - Ивайловград, изпълнението на което е отложено за срок от 3 години на основание чл. 66, ал. 1 НК, а именно ОПРЕДЕЛЯ му наказание  “Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца.

На основание чл. 66, ал. 1 НК, ОТЛАГА изпълнението на определеното общо наказание “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от 3 /три/ години.

На основание чл. 25, ал. 1, във вр. с чл. 23, ал. 2 НК ПРИСЪЕДИНЯВА към определеното общо наказание “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, наказанието “ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ”, като присъдата се обяви, чрез поставяне на съобщение на мястото за поставяне на информационни съобщения в кметството на с. Железино

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред ХОС, считано от днес.

 

Районен съдия: