П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

 

гр. Ивайловград, 09.07.2014 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен съд в открито съдебно заседание на девети юли две хиляди и четиринадесета година в състав:

 

                Председател:  Калоян Петров

 

при секретаря  К.Х.,

като разгледа докладваното от съдията НЧХ дело № 25 по описа на съда за 2014 г. на основание НПК

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА М.А.М. с ЕГН: **********, роден на *** г. в с. Попско, живущ ***, български гражданин, без образование, земеделски работник, неженен – съжителстващ на семейни начала, неосъждан, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 01.10.2013 г. в района на стопанския двор на с. К.**, обл. Хасково, е причинил лека телесна повреда - разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК на Х.И.Г. от с. Конници, изразяваща се в разкъсно-контузна рана на главата, в лявата челно слепоочна област, като непосредствено преди това пострадалият Х.И.Г. е причинил също такава телесна повреда – причинил е на М.А.М. лека телесна повреда - разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК, изразяваща се в разкъсно-контузна рана и кръвонасядане на лигавицата на горната устна, поради което и на основание чл. 130, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК, ОСВОБОЖДАВА и двамата от наказание.

ОСЪЖДА М.А.М. със снета по - горе самоличност, да заплати на Х.И.Г. с ЕГН: ********** ***, сумата от 500.00 /петстотин/ лева, представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди от престъплението по чл. 130, ал. 1 от НК, ведно със законната лихва върху тази сума считано от датата на увреждането 01.10.2013 г. до окончателното й изплащане, като отхвърля иска за разликата до претендираните 2500.00 лева, като неоснователен.

ОСЪЖДА М.А.М. със снета по - горе самоличност, да заплати на Държавата по сметка на Районен съд – Ивайловград сумата от 50.00 /петдесет/ лева – държавна такса върху уваженият размер на гражданския иск.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред ХОС, считано от днес.

 

Районен съдия: