П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

гр. Ивайловград 18.12.2013 година.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен съд, в открито съдебно заседание осемнадесети декември, две хиляди и тринадесета година   в състав :

 

Председател:  Таня Киркова

Съдебни заседатели: М.Г.

                                          Д.С.                                       

 

при секретаря Кр. Х., при участието на прокурора Н. Моралиева, като разгледа докладвано от съдията НОХ дело № 91 по  описа на съда за 2013г., на основание НПК

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА Н.К.Т., роден на ***г***,  български гражданин, с основно образование, неженен, неосъждан, ра­ботник в ЕТ"Н.",  с ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 14.04.2013г.,  в гр.Ивайловград,  на ул."Шести септември„, № 1, в двора на „Дневен център за деца с увреждания" - Ивайловград, се съвкупил с лице от женски пол - М.П.Х.,***, като я принудил към това със сила – дърпане  и държане на ръцете на пострадалата и притискане на тялото й към стълбището на сградата, като изнасилената не е навършила 18 години, за което и на основание  чл.152 ал.2, т.1 във вр. с ал.1, т.2  във връзка с чл. 58а от НК, му налага наказание "Лишаване от свобода"  за  срок от 3 /три/ години, като на основание чл.66 ал.1  от НК  отлага изпълнението на наказанието  за срок от 5 години.

 ОСЪЖДА Н.К.Т., със снета по делото самоличност да заплати по сметка на РС – Ивайловград сумата от  326.35лева,  разноски по делото.

 Веществените доказателства след влизане на присъдата в сила да се унищожат.

                                                    Присъдата може да се обжалва или протестира в 15 дневен срок пред ОС - Хасково, считано от днес.

 

 

 

Председател  :

 

                                          Съдебни заседатели:

                                                                   1.

                                                                  2.