ПРИСЪДА

 

гр. Ивайловград, 06.11.2013г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградският  районен   съд  в   открито   съдебно   заседание   на шести ноември, две хиляди и тринадесета година в състав

Председател: Таня Киркова

Съд. заседатели: А.С.

М.П.

и секретаря М.Й., при участието на прокурора Невена Моралиева, като разгледа докладваното от съдията НОХ дело №54   по описа на съда за 2013г. и на основание НПК

ПРИСЪДИ:

                                 ПРИЗНАВА М.Г.Т., родена на ***г***, българска гражданка, с висше образование, омъжена, неосъждана, безработна, с ЕГН **********,  ЗА ВИНОВНА в това, че в условията на продължавано престъпление през периода месец март 2011г. - 25.07.2011г. в гр.Ивайловград, с цел да набави за себе си имотна облага възбудила и поддържала у З.М.А.,*** заблуждение относно необходимостта да заплати 350 лева за заплащане на социални осигуровки за осигурителен стаж и с това причинила на З.М.А. имотна вреда в размер на 350 лева, за което и на основание  чл.209 ал.1, вр. чл.26, ал. 1 от НК вр. с чл.54 от НК й налага наказание „Лишаване от свобода” за срок от  1 година, чието изтърпяване отлага на основание чл.66 от НК за срок от 3 години.

                           ОСЪЖДА М.Г.Т., със снета по делото самоличност ДА ЗАПЛАТИ на З.М.А.,***, сумата от 3 50лева, представляваща обезщетение за имуществени вреди, причинени й от престъпление по чл.209 ал.1, вр. чл.26, ал. 1 от НК, извършено от подсъдимата М.Г.Т.,   ведно със законната лихва  от датата на увреждането – 25.07.2011г. до окончателното изплащане на задължението.

                           ОСЪЖДА М.Г.Т., със снета по делото самоличност ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РС – Ивайловград държавна такса в   размер на 50 лв. и направените по делото разноски в размер на 102.80лева.   

                        Присъдата може да се обжалва или протестира в 15 - дневен срок пред ХОС, считано от днес.

                                                                                 Районен  съдия:

Съдебни заседатели:

1.

                            2.