Р Е Ш Е Н И Е

 

Гр.Ивайловград 19.03.2019г.

 В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен     съд в публично заседание на  деветнадесети март, двехиляди и деветнадесета година в състав:

 

Председател: Т.КИРКОВА

 

При секретаря Мара Йорданова и участието на прокурора Н.Моралиева, като разгледа докладваното от съдията НАХ дело №12 по описа за 2019год. и на основание НПК

 

  Р Е Ш И:

 

                      ПРИЗНАВА подсъдимия В.А.У., ЕГН **********, български  гражданин, вдовец, неосъждан, със средно образование, пенсионер, за ВИНОВЕН  в това, че на  21.01.2019 год., в  с.Горно Луково, общ.Ивайловград, обл.Хасково,  управлявал МПС -  лек автомобил „Мицубиши Паджеро”, без номер на рама, което не е регистрирано по надлежния ред /Наредба № I – 45 от 24.03.2000г. за  регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на МПС и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни  за регистрираните МПС/ - престъпление  по  чл.345  ал.2 вр. с ал.1 от НК, за което и на основание чл. 78а, ал.1 вр. чл.345  ал.2 вр. с ал.1 вр.  с чл.54 от НК го ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му налага административно наказание “ГЛОБА “ в размер на 1000 лева.    

                      ОСЪЖДА   подсъдимия В.А.У.,  със снета по делото самоличност, да заплати по сметка на ОД на МВР – Хасково направените по ДП №7/2019г. на РУ-Ивайловград към ОД на МВР – Хасково разноски за изготвяне на заключение по назначената техническа експертиза в размер на 180.32лева, а по сметка на Районен съд - Ивайловград - сумата в размер на по 5.00 лева, при всяко служебно издаване на изпълнителен лист за наложеното административно наказание "Глоба" или присъдените разноски.

                      След влизане в сила на присъдата  веществените доказателства – лек автомобил „Мицубиши Паджеро”, без номер на рама,  да се върнат на собственика им.

Решението  подлежи на обжалване и протест пред ОС – Хасково в 15 – дневен срок, считано  от днес.

 

 

 

 

 

 

                                                                           Председател: