Р     Е     Ш     Е     Н    И    Е

 

Гр.Ивайловград, 14.09.2018г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен съд, колегия в публично заседание на четиринадесети септември, две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

Председател: Т.КИРКОВА

 

при секретаря Мара Йорданова, като разгледа, докладваното от съдията Н.А.Х.дело №52 по  описа  за 2018год.

 

 

Р   Е   Ш    И :

 

 

                              НАЛАГА на М.  Х. Рамаданоглу, ЕГН **********,***, женен, с основно   образование, неосъждан, български гражданин, кмет на с. Конници,   затова че на 11.09.2018г., около 18.50 часа, в с.Конници, извършва непристойна проява, изразена  във физическа саморазправа, на публично място с лицето М.Ю.Ю., ЕГН ********** и Р.Р.С., ЕГН **********, както и в отправяне на обиди, закани и заплахи за физическа саморазправа на публично място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към гражданите, с което се нарушава  обществения ред, за което   на основание чл.6 ал.1 б.”а” вр. с чл.1, ал.2 вр. с ал.1 т.2 от УБДХ, наказание “ГЛОБА”  в размер на 100лева.             

                                              Решението подлежи на обжалване пред ОС – Хасково в срок от 24 часа, считано от днес- 14.09.2018г – 14.45часа.

                                             Насрочвам делото пред ОС – Хасково на 20.09.2017г. от 14.00 часа.

 

                                        

                                

 

                                                          Районен съдия:

 

 

 

МОТИВИ:                                        НАХД №52/2018год.

 

 

                        В Акт №3 от 13.09.2018г. за констатиране на дребно хулиганство, съставен от Димчо Димов – служител на РУ на МВР – Ивайловград, се установява, че на 11.09.2018г., около 18.50 часа, в с.Конници, общ. Ивайловград нарушителят М.Х.Р. е причакал  лекия автомобил на пострадалия М.Ю.Ю.. С него са  пътували лицата Р.Р.С., Ш.Х.А., А.Н.М., Е.Р.Х., М.И.А. и Е.А.М. – свидетели по делото. 

Автомобилът на  нарушителя бил паркиран на  пътното платно, така че преминаването покрай него  било невъзможно. Пострадалият Ю. бил принуден да спре  автомобила. Нарушителят със сап в ръка се приближил до колата, отворил вратата и започнал да нанася удари с юмруци  по главата на Ю.. Опитал се да го извади от автомобила, но след като не успял, започнал да му нанася удари със сапа в областта на кръста. Нарушителят Р. отворил задната врата на автомобила и насила извадил от него св. Р.Р.С., който се грижил за животните му, като  му заповядал да ги  прибере  веднага.

                     Едновременно нарушителят сипел  закани за физическа разправа с пострадалия  М.Ю.Ю.. За да избегне по-нататъшна физическа разправа  от страна на нарушителя Р., Юсени подкарал лекия си автомобил , минавайки отляво на лекия автомобил на  нарушителя, той го закачил и остъргал.

                      В съдебно заседание бяха разпитани  свидетели – очевидци, присъствали на  деянието. Пострадалият Ю. потвърди описаното в  дадените пред полицейските органи показания, докато всички останали свидетели, съселяни на нарушителя обясниха, че  са слезли веднага от колата и не са видели и чули нищо.

                                          В съдебно заседание нарушителят призна, че е нанесъл шамари на пострадалия т.к. му бил много  ядосан, доколкото  ангажирал негови работници същия ден.

Обществената опасност на деянието и дееца съдът намира за ниски, с оглед настъпилите общественоопасни последици.

                                          С оглед гореизложеното у съда се формира категоричното мнение, че следва да наложи на нарушителя наказание “Глоба ”  в  минималния размер от 100лева. Намира, че така определено наказанието е съобразено със степента на обществена опасност на нарушението и  нарушителя и ще постигне целите на личната и генерална превенция на закона.                 

                                           С оглед гореизложеното съдът постанови решението си.

 

                                                                                       Районен съдия: