Р     Е     Ш     Е     Н    И    Е

 

Гр.Ивайловград, 23.11.2015г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

                    Ивайловградският районен съд, колегия в публично заседание на двадесет и трети ноември, две хиляди и петнадесета година в състав:

 

                                                         Председател: Т.КИРКОВА

 

при секретаря Кр. Х., като разгледа докладваното от съдията Н.А.Х.дело №85 по  описа  за 2015год.

 

 

Р   Е   Ш    И :

 

 

                 НАЛАГА на нарушителя Т.Р.А.,  ЕГН **********, женен, с основно  образование, неосъждан, български гражданин, работи дърводобив, на основание чл.1, ал.2 от УБДХ, затова че на 19.11.2015г., в с.Белополци, общ.Ивайловград, е извършил  непристойна проява, като е ударил малолетния М. С. Д. по лицето пред  събралите се деца и учители в ОУ „Св.Св. Кирил и Методи”- с.Белополци,  с което е нарушил обществения ред и спокойствие, наказание “ГЛОБА”  в размер на 100лева.             

   Решението подлежи на обжалване пред ОС – Хасково в срок от 24 часа, считано от днес.

   Насрочвам делото пред ОС – Хасково на 26.11.2015г. от 14.00часа.

                                                     

                                        

                                    Районен съдия:

 

 

 

 

 

 

 

МОТИВИ:                                        НАХД № 85/2015год.

 

 

                          Нарушението е доказано по несъмнен начин. На 18.11.15г. след работа нарушителят Т.Р.А. се прибира от работа. Дъщеря му Ипеки му се оплаква, че неин съученик Мехмед Сабри Дервиш я е заплашил и тя не иска да ходи на училище на следващия ден. Притеснен и от други ежедневни проблеми, А. отива на другия ден – 19.11.15г. в ОУ „Св.Св. Кирил и Методи”- с.Белополци, общ. Ивайловград. Пита събралите се там деца кой е Мехмед Сабри Дервиш. След като му показват момчето, той се приближава до него, запитва го защо се държи така с дъщеря му  и го удря по лицето, след което си тръгва. Това става пред очите на много деца и свидетелките  Катранджиева и Хаджиева – учителки в училището. Обясненията на нарушителя, дадени на св.Катранджиева са, че момчето Мехмед е заплашил  дъщеря му.

                              В съдебно заседание  А.  се признава за виновен и съжалява за извършеното. Извинява се  за поведението си и обещава, че това няма да се повтори.

                              Съдът след като обсъди приложените по делото доказателства, събрани чрез  писмени документи, разпит на свидетели и  обясненията, дадени от нарушителя, намира, че следва да определи наказание при превес на смекчаващите вината обстоятелства: Нарушителят е млад човек, глава на семейство, неосъждан, съжалява за извършеното и обещава, че няма да се повтори подобно непристойно поведение.

                              Съдът е на мнение, че следва да наложи наказание „Глоба” в минималния размер от 100 лева на нарушителя. Намира, че то е съобразено със степента на обществена опасност на нарушението, личността на нарушителя, настъпилите общественоопасни последици  и ще постигне целите на личната и генерална превенция на закона.     

                                      

 

                                                                          Районен съдия: