Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

Гр.Ивайловград, 04.02.2015г.

 

 В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

                    Ивайловградският районен   съд,  колегия в публично

 заседание на четвърти  февруари, две хиляди и петнадесета година в състав:

 

      Председател: Т.КИРКОВА

 

при секретаря М.Й., в присъствието на прокурора Невена  Моралиева,  като разгледа докладваното от

съдията НАХ дело № 97 по описа на съда  за 2014год. и на основание НПК

 

П Р И С Ъ Д И:

 

                        ПРИЗНАВА подсъдимия П.П.П., роден на  ***г***, български гражданин, женен, неосъждан, със средно образование,  служител на РДГ - Кърджали, ЕГН **********,     в това, че на 27.06.2014г. в землището на с.Белополяне, обл.Хасково, отглеждал  5 броя растения от рода на конопа, / марихуана, канабис/, представляващи  суха, зелена, растителна маса с нетно тегло 305.6805грама,  със съдържание на активно действащ компонент тетрахидроканабинол 2.9%, /тегловни процента/, на стойност 1834лева,  в нарушение на установените в чл.27, ал.1  от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, /”Забранява се засяването и отглеждането на територията на Република България на растенията опиев мак, кокаинов храст, както и на растенията от рода на конопа, ( канабис), освен в случаите на чл. 29 ал.1/, като случаят е маловажен, за което и на основание чл.354в, ал.5, вр. с ал.1,  вр. с чл.78 А, ал.1, вр. с чл.54 от НК го ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му налага административно наказание “ГЛОБА “ в размер на 1 000 лева.

 

              На основание чл. 53, ал.2 б. ”а” от НК  отнема в полза на държавата   веществените доказателства, а именно: обект А – суха зелена растителна маса - марихуана, със съдържание на ТХК 2.9 тегловни процента, с тегло 305.5800 грама, обект Б – суха зелена растителна маса  - марихуана, с тегло 4,5125 грама, със съдържание  на ТХК 1.3 тегловни процента, намиращи се на съхранение в Централно Митническо Управление, отдел МРР-НОП, София, след влизане на решението в сила, същите да се унищожат, както и 6 броя туби от ПВЦ, намиращи се в РУП - Ивайловград.

                       ОСЪЖДА П.П.П., със снета по делото  самоличност, да заплати по сметка на МВР направените по делото разноски в размер на 106.40лв.          

                        Решението подлежи на  обжалване пред ОС – Хасково в 15 – дневен срок, считано от  днес.

                                                           

 

                                                              Председател: