О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

                                        

 

гр. ИВАЙЛОВГРАД, 07.02.2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен съд, в закрито съдебно заседание на седми февруари две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Калоян Петров

 

като разгледа докладваното от съдията ГР. Д. № 1/2017 г. по описа на съда, за да се произнесе съобрази следното:

В Ивайловградския районен съд (ИгРС) е постъпила искова молба от „Шеритон – НТ” ЕООД – Хасково чрез младши адвокат Ш. - процесуален представител на дружеството, срещу Ч.Д.Г. ***, с правно основание чл. 534, ал. 1 от Търговския закон.

На 31.01.2017 г. в ИгРС е постъпила молба от процесуалния представител на ищцовото дружество, с която заявява, че оттегля предявената исковата молба, като моли делото да се прекрати.

Видно от представеното по делото пълномощно, процесуалния представител на ищцовото дружество е овластен да извърши оттегляне на иска.

Съгласно чл. 232, ал. 1 от ГПК ищецът може да оттегли иска си без съгласие на ответника до края на първото заседание по делото.

В конкретния случай ищцовата страна извърши оттегляне на иска си преди първото по делото заседание, поради което съгласие на ответника Ч.Д.Г. за прекратяване на делото не е необходимо.

Предвид гореизложеното, съдът счита, че са налице процесуалните изисквания за оттегляне на иска и поради това образуваното производство следва да се прекрати.

Ето защо

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по Гражданско дело № 1/2017 г. по описа на съда.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд - Хасково в едноседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: