О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

Гр. Ивайловград, 05.07.2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ивайловградският районен съд, в закрито заседание на

пети юли две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

                                                             Председател: Калоян Петров,

 

като разгледа докладваното от съдията Ч. гр. дело № 49 по описа за 2016 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 430 от ГПК.

Чрез Частен съдебен изпълнител /Чси/ Пеев, рег. № 874, е постъпила молба от взискателя по Изп. д. на Чси № 20168740400821 – „Обединена българска банка” АД за назначаване на особени представители на длъжниците П. О. К. и С. Ю. К.а.

Съгласно чл. 430 ГПК, районният съд по местоизпълнението назначава особен представител на длъжника по искане на взискателя, ако при пристъпването към изпълнение длъжникът няма регистриран постоянен или настоящ адрес.

В конкретният случай, видно от справки от Национална база данни „Население” и двамата длъжници имат регистриран  постоянен адрес в България, а именно в с. Кобилино, общ. Ивайловград, ул. „Трета” № 15.

Предвид наличието на регистриран  постоянен адрес в България, не са налице предпоставките за назначаване на особени представители на длъжниците по реда на чл. 430 ГПК и молбата следва да се остави без уважение. В този смисъл е и константната съдебна практика.

Макaр и да не е поискано, следва да се отбележи и че не са налице предпоставките за назначаване на особен представител на длъжниците по реда на чл. 47 от ГПК, тъй като не е извършена процедура по съобщаване чрез залепване на уведомление.

Поради горното, Съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ молбата на „Обединена българска банка” АД – София, с ЕИК: 000694959 – взискател по Изп. д. № 20168740400821 на Чси – Пеев, рег. № 874, за назнаване на особени представители на длъжниците П. О. К. и С. Ю. К.а и двамата с постоянен адрес ***.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Хасково, в едноседмичен срок от връчването му.

 

                                            Районен съдия: