П Р О Т О К О Л

 

гр. Ивайловград, 08.12.2014 година.

 

Ивайловградският районен съд в публично съдебно заседание на осми декември,  две хиляди и четиринадесета година, в състав :

 

Председател : ТАНЯ КИРКОВА  

 

 

 

при участието на секретаря М.Й.

сложи за  разглеждане, докладвано от съдия - Т.Киркова Гр.Дело   126 по описа за 2014 година.

 

 

На именното повикване в  10.00  часа се явиха:

Молителят Л.Н.К., редовно призован, се явява лично.

Заинтересована страна – Директорът  на Дирекция „Социално подпомагане” – гр.  Ивайловград, редовно призована, не се явява,   вместо нея се явява М.Д.Х. – Началник отдел „ Закрила на детето”, упълномощена  със Заповед № ЗД- РД 01/0010 от 23.01.2014 г. на Директора на ДСП  - Ивайловград.

                   По хода на делото.

                   Молителят  Л.К.: Да се даде ход на делото.

  Съдът  намира, че са на лице законовите  предпоставки за даване ход на делото, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Дава ход на делото.

Докладва се делото.

Постъпила е молба, вх. № 2503/04.12.2014г.  от Л.Н.К., като родител и законен представител на малолетното дете С. Л. К., и двама  с адрес, гр. Ивайловград, ул.”Л. К.....” № .., с която моли съдът да разреши да изтегли от банкова сметка *** „ДСК” ЕАД, сумата в размер на 1500.00 лева /хиляда и петстотин лева/ от  детския  влог на дъщеря си С. Л. К.  

Молителят: Поддържам молбата. Моля да ми разрешите да изтегля  сумата от 1500.00 лв. /хиляда и петстотин лева/ от сметката на малолетната ми дъщеря  С. Л. К. в банка „ДСК” ЕАД, филиал Ивайловград.

ДЕКЛАРИРАМ, че посочената сума ще бъде изтеглена и използвана за закупуване на зимна екипировка /облекло/ и компютърна техника / лаптоп/  за дъщеря ми.      

ДСП – Ивайловград – Х.: С детето е говорено в присъствието на социални работници. Споделила е, че сумата е необходима за зимна екипировка и лаптоп. Разговаря ли са  лично с детето. Смятаме, че искането е основателно. В интерес на детето е. Детето е  родино през 2001г., на 13 години е, в 7 клас. Смятаме, че сумата  е необходима и достатъчна,  и е в интерес на детето.

  По делото е представено Удостоверение за наследници на Т. В. К., с изх. № 218 от 04.12.2014г. и  Удостоверение за раждане -  № 1647/20.10.2001г. на С. Л. К., с ЕГН **********,  от които е видно, че молителят е единствен родител на С. Л. К..

Съдът по доказателствата.

Намира, че следва да се приемат  представените документи, като  доказателства по делото.

Ето защо

О П Р Е Д Е Л И:

 

Приема и прилага като доказателства по делото   Удостоверение за наследници на Т. В. К., с изх. № 218 от 04.12.2014г. и  Удостоверение за раждане  № 1647/20.10.2001г. на С.Л К. с ЕГН  **********.

След изслушване становището на молителя, с което потвърди искането си в депозирана от него молба, като и становището на  Началник отдел „ Закрила на детето” към   ДСП  - Ивайловград, съдът намира, че молбата на Л.Н.К., в качеството му на баща на мололетната С. Л.К., следва да бъде уважено.

Ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

РАЗРЕШАВА на Л.Н.К., с ЕГН **********, като родител и законен представител на малолетната С. Л. К., с ЕГН **********, да изтегли от влога й в Банка „ДСК” ЕАД – филиал гр.Ивайловград, по сметка № ***, при Банка „ДСК” ЕАД, сумата в размер на 1500.00 лева /хиляда и петстотин лева/.

Определението не подлежи на обжалване.              

Заседанието се закри в 10.15 часа.

Протоколът  се написа на  08.12.2014 година.

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :

 

СЕКРЕТАР  :