ОПРЕДЕЛЕЛЕНИЕ

гр. Ивайловград, 30.07.2014 г.

                                         Таня Киркова - съдия при Районен съд - Ивайловград, като разгледа Гр.Д. № 91/2013г. по описа на съда, за да се произнесе съобрази следното:

 

 С определение №72 от 15.07.2014г. исковата молба по настоящото дело е оставена без движение, като  на ищцовата страна е указано:

1.Да отстранят несъответствието между обстоятелствената част на иска и  така формулирания петитум по отношение на заявената претенция за съсобственост върху наследствения имот и извършване на делба на същия.

3. Да приложат актуални преписи от Данъчната оценка и скицата на процесния имот, както и от Удостоверението за наследници.

4. На основание чл.114 от ЗС  исковата молба да се впише  в Службата по вписвания при РС – Ивайловград.  

5. Ищцата Х.Я.  да приложи декларация за идентичност на името й с това, вписано в Удостоверението за наследници – Анка Славова Т..   

 Беше им указано, че срокът за изправяне е  законоустановения  - едноседмичен срок от получаване на съобщението, както и че при неизпълнение на разпореждането в посочения срок, исковата молба ще   бъде върната.

Видно от приложеното по делото съобщение, разпореждането  е било връчено на процесуалния  представител на всички ищци - адв. К. на 21.07.2014г.. Към днешна дата – 30.07.2014г. не е постъпил отговор от ищцовата страна, поради което съдът намира, че е изправен пред хипотезата на чл. 129 ал.3 от ГПК  - при неотстраняване в срока на нередовностите, исковата молба с приложенията се връща.

                Ето защо съдът

                    ОПРЕДЕЛИ:

 

 

          ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по Гр.дело №91 по описа на РС – Ивайловград за 2013 година поради неизправяне  на допуснатите нередовности в исковата молба.

          ВРЪЩА ИСКОВАТА МОЛБА ведно с приложенията на ищците.

          Определението може да се обжалва с частна жалба пред ХОС в 7 дневен срок от съобщаването му на страните.

 

 

 

 

 

Районен съдия: